Obalované smažené žampiony (i v těstíčku)

Obalované smažené žampiony (i v těstíčku)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 min

Smažená jídla jsou chuťově dobrá a kromě tradičního řízku v trojobale můžeme smažit různé druhy zeleniny i masa. Vyzkoušejte naše obalované smažené žampiony s tipem na 3 druhy těstíčka.

Obalované smažené žampiony (i v těstíčku) je jednoduchý vegetariánský recept, který spočívá v obalení oloupaných žampionů buďto v trojobale (strouhanka, mouka, vejce) nebo v těstíčku. Typickou přílohou ke smaženým žampionům je bramborová kaše nebo vařený brambor a tatarská omáčka.

Suroviny na obalované smažené žampiony

  • 500 g čerstvých žampionů
  • olej na smažení
  • strouhanka
  • 1-2 vejce
  • hladká mouka
  • sůl

Postup přípravy smažených žampionů v trojobalu

  • Nejprve si oloupejte žampiony, pokud máte veliké kusy, tak je můžete přepůlit.
  • Připravte si tři misky na trojobal. Do jedné dejte hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce a do třetí strouhanku. Žampiony obalujte nejprve v hladké mouce se solí, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Nezapomeňte používat obě ruce, jedna pracuje se sypkými surovinami a druhá s vejcem.
  • Rozpalte si v hlubší pánvi rostlinný olej a obalené žempiony v něm ze všech stran osmažte. Je důležité do pánve přidat větší množství tuku (ideálně po poloviny výšky žampionů), protože ve vyšší vrstvě tuku se olej do trojobalu tolik nevsakuje. Pokud máte fritovací hrnec použijte ten. Pokud dáte tuku málo, žampiony budou hodně mastné. Jakmile máte kousky žempionů zlaté, tak je můžete jej odkládat na talíř s ubrouskem pro zachycení přebytečného tuku.

Obalované žampiony v těstíčku

Obalované žampiony v těstíčku vám značně usnadní práci, a proto rozhodně doporučuji tuto metodu použít vždy, když vás čeká větší množství žampionů. Můžete si dokonce vybrat kterou variantu těstíčka zvolíte:

  • Pivní těstíčko: 100 ml piva, 4 žloutky, 200 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 40 ml oleje, 4 bílky na sníh, špetka muškátového oříšku a sůl. Ze surovin smíchejte těstíčko do kterého vmícháte vyšlehaný sníh z bílků. V těstíčku obalte žampiony a poté smažte stejným způsobem jako obalené v trojobalu.
  • Těstíčko s mlékem: 125 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 1 vejce, 1 žloutek, 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a sůl. Opět vše smícháme a namáčíme kousky žampionů.
  • Vinné těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína a sůl. Z ingrediencí dobře rozšleháme těstíčko a ihned v něm namáčíme připravené oloupané žampiony.

Chutnaly vám obalované smažené žampiony? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..