Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny se špenátem a ricottou a piniovými oříšky
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 min

Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny se špenátem a ricottou je lehký pokrm vhodný k obědu i k večeři. Díky jemnosti, kterou mu dodává ricotta chutná prostě skvěle. Na ozdobu i chuť jsem použil opražené piniové oříšky. Použil jsem těstoviny “trubky” penne, ale jídlo se hodí i k dalším druhům těstovin.

Piniové oříšky použité v tomto receptu nejsou tolik známé a používané v české kuchyni, ale jedná se o zajímavé zpestření jídelníčku. Ačkoli by název mohl zmást, tak piniové oříšky vlastně nejsou oříšky ale semínka borovice pinie (pinus pinea).

Suroviny do těstovin se špenátem a ricottou:

  • těstoviny – zvolte své oblíbené těstoviny, já tento pokrm vařím výhradně z Penne, které mi k tomuto jídlu sedí nejvíce
  • smetana – používám klasickou na vaření, která není tak hutná a výsledné jídlo nepůsobí těžce POZOR: smetanu přidávejte vždy poté, co stáhnete jídlo z plamene jinak se srazí
  • piniové oříšky – určitě je zkuste, jsou velmi chutné, můžete však použít i opražené mandle
  • baby špenát – použijte baby špenát, špenátový protlak není vhodný
  • ricotta – zjemní jakékoli jídlo a zde funguje perfektně
  • parmezán – dodává nejen italským receptům s těstovinami skvělou chuť

Další recepty s těstovinami, které stojí za ochutnání:

Suroviny

Penne se špenátem a ricottou

    Postup

    Těstoviny, které jste si pro recept zvolili dejte vařit do vroucí vody a uvařte dle návodu - ideálně na skus tzv. al dente. Nakrájejte si šalotku na proužky a česnek nasekejte na jemno.

    Krok1

    Porci piniových oříšků vhoďte na rozpálenou pánev a zlehka je opražte. Postačí jim 1-2 minuty na středním plameni. Poté dejte oříšky stranou.

    Krok2
    Těstoviny se špenátem a ricottou

    Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte připravenou šalotku s česnekem a nechte zesklovatět. Ihned po zesklovatění přidejte propláchnutý baby špenát a mírně ho poduste, aby zmenšil svůj objem.

    Krok3

    Poté stáhněte z plamene a přidejte smetanu, ricottu a polovinu parmazánu. Směs důkladně rozmíchejte a poté, co se sýr rozpustí přidejte těstoviny. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem dle chuti.

    Závěrem

    Tento pokrm servírujte do hlubokého talíře, který jsem já bohužel neměl k dispozici. Poté posypte druhou polovinou parmazánu a opraženými piniovými oříšky.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..