Krémové špagety s dýňovou omáčkou

Krémové špagety s dýňovou omáčkou
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    120

Krémové špagety s dýňovou omáčkou

Krémové špagety s dýňovou omáčkou je skvělý tip na podzimní jídlo, které si připravíte z dýně Hokkaidó. Omáčka z dýně je lahodná a doporučuji si k ní připravit domácí pesto.

Suroviny na krémové špagety s dýňovou omáčkou

  • 500 g špaget nebo jiných těstovin
  • 100 g plátků slaniny
  • 1/2 dýně Hokkaidó
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • voda z těstovin
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička tymiánu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl & pepř
  • strouhaný sýr k podávání
  • na pesto: stroužek česneku, hrst bazalky, hrst petrželové natě, lžíce piniových oříšků, lžíce olivového oleje, sůl

Postup přípravy krémových špaget s dýňovou omáčkou

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 220°C, plech vyložte pečícím papírem a slaninu vypečte do křupava. Sundejte slaninu z plechu, nakrájejte na kostičky a dejte na stranu. Na plech teď přidejte polovinu dýně Hokkaidó nakrájené na kostky včetně slupky. Pečte 25-30 minut do změknutí dýně.
  2. Mezitím, co se dýně peče dejte vařit těstoviny do osolené vroucí vody podle návodu na obalu a uvařte je al dente (na skus). Trochu vývaru ze špaget si dejte stranou.
  3. Dýni rozmixujte tyčovým mixérem na pyré.
  4. V kastrolu rozpusťte máslo a na něm restujte cibuli do zprůhlednění. Přidejte prolisovaný česnek, minutku restujte, přidejte dýňové pyré a hrnek vody ze špaget. Vodu ze špaget používejte pro naředění omáčky do požadované hustoty.
  5. Nyní přidejte tymián, chilli, sůl, pepř a vše spolu 10 minut provařte.
  6. Pesto připravíte rozmixováním všech surovin na pesto v mixéru.
  7. Do omáčky vmíchejte smetanu, promíchejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
  8. Nakonec do omáčky přidejte špagety s kousky vysmažené slaniny a důkladně promíchejte.
  9. Těstoviny podávejte s pestem a posypané strouhaným sýrem.

Vyzkoušejte také:

 

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X