Přidat recept Přidat recept

Vynikající nakládaný hermelín (pikantní)

Vynikající nakládaný hermelín
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    175

Vynikající nakládaný hermelín

Vynikající nakládaný hermelín není nic složitého na přípravu. Je to sice kalorická bomba, ale celá rodina ji miluje. Jednou za rok připravím několik sklenic, které však dlouho nevydrží. Základem je samozřejmě hermelín, který poté nakládám se zeleninou a kořením v oleji. Taková sklenice s nakládaným hermelínem ani neurazí jako dárek. Budete potřebovat čisté uzavíratelné sklenice.

Suroviny na nakládaný hermelín

Suroviny na vynikající nakládaný hermelín

  • hermelíny
  • čerstvá paprika
  • bílá i červená cibule
  • stroužky česneku
  • bobkový list
  • celý černý a růžový pepř
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • grilovací koření podle chuti
  • chilli podle chuti
  • olej

TIP: Do sklenic s hermelíny můžete přidat i nakrájené kozí rohy pokud máte rádi opravdu pikantní jídla.
TIP: Můžete smíchat rozetřený česnek s plnotučnou hořčicí a touto směsí potřít hermelín.

Hermelíny k nakládání

Jak připravit nakládaný hermelín

  1. Hermelíny si podélně rozkrojte a potřete rozetřeným česnekem, posypte pepřem, chilli, mletou červenou paprikou a špetkou soli. Dvě poloviny proložte cibulí na plátky, paprikou na menší kousky a zase slepte k sobě.
  2. Vezměte uzavíratelnou čistou sklenici a postupně dávejte cibuli, papriku na kousky a hermelíny. Takto opakujte dokud není sklenice plná. Nakonec dejte celý stroužek česneku, bobkový list a pár kuliček černého a růžového pepře.
  3. Nakonec sklenici zalijte slunečnicovým nebo olivovým olejem. Minimální doba zrání jsou tři dny, takže tři dny jej nechte při pokojové teplotě a poté skladujte v lednici nebo někde jinde kde je chladno a temno.

Jak dlouho vydrží nakládaný hermelín?

Dbejte na to, abyste hermelín vždy nakládali do naprosto čisté ideálně sterilizované sklenice. Nakládaný hermelín vám vydrží i několik měsíců z hlediska trvanlivosti. Zaručuji vám, že ho však sníte během prvních týdnů.

Jak marinovaný hermelín podávat?

Obecně platí, že pokud konzumujeme hermelín, je vždy lepší ho vyjmout před konzumací z lednice a ponechat patnáct až dvacet minut v pokojové teplotě, abyste si mohli intenzivněji vychutnat jejich vůni i chuť.

Vyzkoušejte také:

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X