Přidat recept Přidat recept

Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou

Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    1
  • Zhlédnutí
    117

Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou

Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou je mé oblíbené jídlo, které je téměř k nerozeznání od známých vysokokalorických hamburgerů z fast foodů. Důležité jsou použité suroviny a dokážete rázem vykouzlit zdravou variantu oblíbené americké pochoutky. Doporučuji si dát k burgeru samostatně zeleninu např. rajče či okurku. Jídlo je vhodné k večeři i obědu.

Suroviny k přípravě burgeru:

  • žitná nebo cereální bulka – žitnou bulku seženete čerstvou např. v obchodním řetězci Albert
  • 100 g mletého hovězího masa
  • plátek čedaru nebo jiného sýra (eidam, gouda, ementál)
  • cibule – červená či bílá
  • pár plátků rajčete
  • ledový salát nebo polníček
  • neslazený kečup – zkuste zapátrat po kečupech s nižším obsahem cukru či se stévií
  • okurka
  • sůl & pepř

Vyzkoušejte také dýňové rizoto s opraženými semínky.

Suroviny

Postup

Nejprve je potřeba si připravit zeleninu, takže cibuli nakrájejte na měsíčky a okurku s rajčetem na plátky. Bulku rozkrojte v polovině a maso osolte a opepřete a vytvořte kulatý burger.

Krok 1

Na trošce oleje orestujte plátek masa z obou stran a mezitím si nazdobte obě poloviny bulky. Při otočení masa z jedné strany vložte plátek čedaru na vrch aby se trošku roztekl.

Závěrem

Nyní už jen servírujte a jídlo nezapomeňte ideálně doplnit kouskem čerstvé zeleniny.

Mohlo by se vám líbit

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X