-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce1
-
Celkový čas20 minut
Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou
Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou je mé oblíbené jídlo, které je téměř k nerozeznání od známých vysokokalorických hamburgerů z fast foodů. Důležité jsou použité suroviny a dokážete rázem vykouzlit zdravou variantu oblíbené americké pochoutky. Doporučuji si dát k burgeru samostatně zeleninu např. rajče či okurku. Jídlo je vhodné k večeři i obědu.
Suroviny k přípravě burgeru:
- žitná nebo cereální bulka – žitnou bulku seženete čerstvou např. v obchodním řetězci Albert
- 100 g mletého hovězího masa
- plátek čedaru nebo jiného sýra (eidam, gouda, ementál)
- cibule – červená či bílá
- pár plátků rajčete
- ledový salát nebo polníček
- neslazený kečup – zkuste zapátrat po kečupech s nižším obsahem cukru či se stévií
- okurka
- sůl & pepř
Vyzkoušejte také dýňové rizoto s opraženými semínky.
Suroviny
Postup
Nejprve je potřeba si připravit zeleninu, takže cibuli nakrájejte na měsíčky a okurku s rajčetem na plátky. Bulku rozkrojte v polovině a maso osolte a opepřete a vytvořte kulatý burger.
Na trošce oleje orestujte plátek masa z obou stran a mezitím si nazdobte obě poloviny bulky. Při otočení masa z jedné strany vložte plátek čedaru na vrch aby se trošku roztekl.
Závěrem
Nyní už jen servírujte a jídlo nezapomeňte ideálně doplnit kouskem čerstvé zeleniny.
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Vyvážený hovězí burger s žitnou bulkou
Suroviny
Follow The Directions
Nejprve je potřeba si připravit zeleninu, takže cibuli nakrájejte na měsíčky a okurku s rajčetem na plátky. Bulku rozkrojte v polovině a maso osolte a opepřete a vytvořte kulatý burger.
Na trošce oleje orestujte plátek masa z obou stran a mezitím si nazdobte obě poloviny bulky. Při otočení masa z jedné strany vložte plátek čedaru na vrch aby se trošku roztekl.
Hodnocení receptu