-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Celkový čas35 min
Nevíte co k večeři a nemáte příliš času? Dejte si pečenou zeleninu s vejcem a doplňte ji svěžím avokádovým dresingem. Zaručeně si pochutnáte.
Pečená zelenina s vejcem a avokádovým dresingem je naprosto jednoduchý tip na snadnou a zdravou večeři. Vejce v jídle zastupuje bílkoviny, avokádo tuky a zelenina sacharidy. Je jen na vás, kterou zeleninu vyberete. Já do avokádového dresingu přidávám ještě pokrájenou zelenou papričku jalapeňo, kterou chvíli předtím na sucho orestuju na pánvi.
Suroviny na pečenou zeleninu s vejcem (2 porce)
- 2 vejce
- 8 žampionů
- 1 střední brambora
- kousek dýně
- 1 cibule
- pár malých mrkviček
- pár plátků cukety
- 1/2 avokáda
- 1 lžíce zakysané smetany
- pár kapek limety
- 1-2 stroužky česneku
- sůl & pepř
- olej na potření
TIP: Doporučuji jídlo doplnit o polníček nebo jiný salátek.
Postup přípravy pečené zeleniny s vejcem
- Avokádo rozpulte, vydlabejte a dejte do misky, kde jej vidličkou rozmačkejte. Přidejte 1-2 lžíce zakysané smetany, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše zakápněte limetkovou šťávou, aby avokádo nehnědlo. Dip si umístěte do lednice.
- Bramboru si nakrájejte na plátky, dýni a mrkev na hranolky, cuketu a cibuli na půlkolečka a žampiony pouze oloupejte.
- Veškerou zeleninu rozmístěte na plech vyložený pečícím papírem a osolte. Každý kousek zeleniny doporučuji lehce potřít olejem, vše ještě můžete okořenit oblíbeným kořením.
- Troubu si předehřejte na 200°C a zeleninu pečte 20-25 minut. Než se zelenina upeče, na pánvi si připravte 1 volské oko na 1 porci.
- Podávejte pečenou zeleninu s avokádovým dresingem a volským okem. Já tuto pečenou zeleninu podávám ještě s polníčkem.
Chutnala vám pečená zelenina s vejcem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Pečená zelenina a vejce
Avokádový dip
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review