Mleté koule na fazolích (Břicháč Tom)

Mleté koule na fazolích (Břicháč Tom)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    30 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Mleté koule na fazolích je jednoduchý recept, který se hodí k obědu i k večeři. Vše připravíte v jednom hrnci, takže ani moc nezašpiníte nádobí. Místo černých fazolí můžete použít klidně červené. Jak vidíte na fotce, tak mě se jídlo celkem rozvařilo, doporučuji brambory uvařit zvlášť, maso lehce podlít, podusit a poté přidat fazole a koření.

Suroviny na mleté koule na fazolích

  • 200 g mletého hovězího masa
  • hrst černých fazolí z nálevu
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 250 ml l vody
  • 70 g rajského protlaku
  • oregano a bazalka
  • olej

TIP: Doporučuji samotné masové koule dochutit trochou oregana nebo koření na mletá masa.

Postup přípravy mletých koulí na fazolích

  1. Mleté maso promíchejte se lžičkou oregana, solí a černým pepřem. Poté z masa vytvarujte kuličky o průměru cca. 2 cm.
  2. Cibuli si zpěňte na trošce oleje, přidejte nasekaný česnek a masové koule, které opečte ze všech stran.
  3. Poté přidejte oloupané a nakrájené brambory, zalijte vodou a duste 15 minut, aby brambory změkly. Po 15 minutách přidejte rajský protlak, oregano, bazalku.
  4. Nechte společně chvilku prohřát a poté servírujte.
  5. Podávejte bez přílohy, pokud potřebujete více vydatný oběd, můžete servírovat s kouskem žitného pečiva.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..