BUŘTY NA PIVU: Špekáčky s pivem a rajčaty

Buřty na pivu
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    50 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 965

BUŘTY NA PIVU: Špekáčky s pivem a rajčaty

Buřty na pivu jsou klasická chalupářská specialita připravovaná ze špekáčků, piva, cibule a rajčat. Je to naprosto jednoduché, rychlé a chutné jídlo. Olej v tomto receptu nebudete potřebovat, vše se dělá na výpeku ze špekáčků. Naopak doporučuji po prvním pečení trochu oleje odlít z pekáčku.

Suroviny na buřty na pivu

  • 5 ks kvalitních špekáčků
  • 2 cibule
  • 250 ml černého piva (klidně i světlého)
  • 1 chilli paprička nebo lžička mletého chilli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat (200-300 ml)
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • hrst čerstvé petrželky volitelné

TIP: do jídla můžete přidat nakrájenou červenou kápii podle chuti

Postup přípravy buřtů na pivu

  1. Špekáčky podélně rozřízněte a z vrchu nařežte mřížky. Špekáčky vyložte na plech a dejte na 15 min do trouby na 170 stupňů.
  2. Mezitím co se špekáčky pečou si nakrájejte cibuli na půlkolečka a smíchejte pivo s rajčaty, prolisovaným česnekem, pepřem, nakrájenou chilli papričkou, sladkou paprikou a trochou soli.
  3. Pokud chcete, tak z opečených špekáčků můžete slít trochu oleje (záleží jak moc chcete jídlo mít tučné). Nyní už jen na pekáček vyskládejte cibuli, na ní položte špekáčky a vše přelijte směsí piva a rajčat. Vraťte pekáč do trouby a ještě zhruba hodinku pečte, aby omáčka zhoustla a cibule změkla.
  4. Podávejte s chlebem a čerstvě nasekanou petrželkou ke sklenici vychlazeného piva.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..