- 10 května, 2021
- od Lenka Krejčová
- 1 To se mi líbí
- 5 / 5
-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Zhlédnutí13 179
Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha
Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha je recept na který jsem náhodou narazila zhruba 2 roky zpátky. Buřtguláš je rychlý, výborný a jednoduchý. Jelikož sezóna opékání špekáčků začala, tak se občas stane, že vám zbydou špekáčky. Vezměte je a vykouzlete do hodiny skvělý buřtguláš podle Zdeňka Pohlreicha. Do buřtuláše se nebojte přidat více mleté červené papriky ať má krásnou barvu.
Suroviny na buřtguláš ala Pohlreich
- 6 větších brambor
- 4-5 špekáčků – můžete použít i libovolnou uzeninu či jemný salám, špekáčky jsou však ideální
- 2 bílé cibule – cibule můžete přidat klidně i tři, pokud máte jinou než bílou, tak ji lze také použít
- 2 stroužky česneku
- sádlo – můžete použít olej
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- sušené chilli – pokud nemáte rádi pikantní jídla, tak jej vynechejte
- hladká mouka – hladká mouka slouží především k zahuštění buřtguláše
- majoránka
- sůl & pepř
- smetana na vaření – smetanu požít nemusíte, zjemní vám však výsledné jídlo
- voda – můžete použít hovězí vývar, Masox však nepoužívejte!
VIDEORECEPT
Jak připravit buřtguláš podle Pohlreicha
- Nejprve si nakrájejte cibuli na drobno, uzeninu na větší kostky a brambory oloupejte a nakrájejte je zhruba na stejně velké kostky jako špekáčky.
- Ve větším hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a zpěňte na něm cibulku. Poté přidejte nakrájené špekáčky a rozetřený česnek a nechte zarestovat.
- Jakmile vám špekáčky budou připadat dostatečně opečené, tak přidejte na pár vteřin červenou papriku a chilli a poté zalijte zhruba 1 litrem vody. Do směs osolte a přidejte brambory nakrájené na kostičky. Ještě do směsi přidejte 1-2 lžíce majoránky a vařte dokud brambory nezměknou.
- Nyní je potřeba guláš zahustit, rozšlehejte v trošce vody hladkou mouku a směsí guláš zahustěte tak, že kašičku vmícháte do guláše. Pokud máte rádi jídla se smetanou, která jim dodá jemnost, tak ještě přidejte hrnek smetany na vaření.
Guláš podávejte s chlebem nebo jen tak. Můžete do něj přidat syrovou cibuli nebo zelenou část jarní cibulky, která na talíři bude vypadat skvěle. Dobrou chuť!
Vyzkoušejte také
Mohlo by se vám líbit
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu