Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha

Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha
  • Čas přípravy
    40 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    40 minut

Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha

Bramborový buřtguláš podle Pohlreicha je recept na který jsem náhodou narazila zhruba 2 roky zpátky. Buřtguláš je rychlý, výborný a jednoduchý. Jelikož sezóna opékání špekáčků začala, tak se občas stane, že vám zbydou špekáčky. Vezměte je a vykouzlete do hodiny skvělý buřtguláš podle Zdeňka Pohlreicha. Do buřtuláše se nebojte přidat více mleté červené papriky ať má krásnou barvu.

Suroviny na buřtguláš ala Pohlreich

  • 6 větších brambor
  • 4-5 špekáčků – můžete použít i libovolnou uzeninu či jemný salám, špekáčky jsou však ideální
  • 2 bílé cibule – cibule můžete přidat klidně i tři, pokud máte jinou než bílou, tak ji lze také použít
  • 2 stroužky česneku
  • sádlo – můžete použít olej
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • sušené chilli – pokud nemáte rádi pikantní jídla, tak jej vynechejte
  • hladká mouka – hladká mouka slouží především ke spojení buřtguláše, pokud ji přidávat nechcete, můžete pár brambor v buřtguláši rozmačkat
  • majoránka
  • sůl & pepř
  • smetana na vaření – smetanu požít nemusíte, zjemní vám však výsledné jídlo
  • voda – můžete použít hovězí vývar, Masox však nepoužívejte!

VIDEORECEPT

YouTube player

Jak připravit buřtguláš podle Pohlreicha

  1. Nejprve si nakrájejte cibuli na drobno, uzeninu na větší kostky a brambory oloupejte a nakrájejte je zhruba na stejně velké kostky jako špekáčky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a zpěňte na něm cibulku. Poté přidejte nakrájené špekáčky a rozetřený česnek a nechte zarestovat.
  3. Jakmile vám špekáčky budou připadat dostatečně opečené, tak přidejte na pár vteřin červenou papriku a chilli a poté zalijte zhruba 1 litrem vody. Do směs osolte a přidejte brambory nakrájené na kostičky. Ještě do směsi přidejte 1-2 lžíce majoránky a vařte dokud brambory nezměknou.
  4. Nyní je potřeba guláš spojit a zahustit, rozšlehejte v trošce vody hladkou mouku a směsí guláš zahustěte tak, že kašičku vmícháte do guláše. Pokud máte rádi jídla se smetanou, která jim dodá jemnost, tak ještě přidejte hrnek smetany na vaření.

Guláš podávejte s chlebem nebo jen tak. Můžete do něj přidat syrovou cibuli nebo zelenou část jarní cibulky, která na talíři bude vypadat skvěle. Dobrou chuť!

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Hanka

      Moc jsme si pochutnali na guláši s buřty. rychlý jednoduchý

      • Jana Veselá

        Jako kterýkoliv jiný recept. Tento se vůbec ničím neliší od toho co najdete v každé kuchařce.

    • marekpavla

      Uvařeno už po několikáte a moc nám chutná, vody dávám 1,7 l to co se vleze do konvice na ohřatí vody:-) 8 kusů špekáčků a 6-7 ks stroužku česneku a dále dle receptu, koření podle oka..a vždy nám chutnal.:-)

      • jupite hans

        a osum kusu cibule. dnes jsem dělal vlastně eště to dovařuju

    • jitus

      strašně dobrá kombinace všeho, výborný, připravila jsem už 2x

    • EvKa

      Proč bramborový guláš hustit moukou?!

    • patrick

      Výborný, jen nechápu, proč každý kdo ho chválí dává 1 hvězdu 😊

    • Jana Veselá

      Dnes také uvařeno. Akorát jsem musela dát 12 cibulí 20 buřtů 1/2 kg uzeného boku 10 stroužků česneku a 1 kg brambor. Uzenou papriku pytlík 2 pytlíky majoránky plechovku protlaku
      3 chili papričky 2 kostky masoxu 3 litry vody a zásadně zahušťuji strouhaným perníkem. Takto když připravíte, pak teprve má recept tu správnou chuť.
      Doporučuji všem připravit takto 👍

    • Milan Daniel

      A to on tam pan Pohlreich vůbec nedává rajčatový protlak?

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..