Babiččiny bramborové knedlíky (křehké a rychlé)

Babiččiny bramborové knedlíky
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    12 minut
  • Porce
    6
  • Ready In
    35 minut

Babiččiny bramborové knedlíky (křehké a rychlé)

Babiččiny bramborové knedlíky jsou naše oblíbená příloha k masu, špenátu nebo zelí. Tento recept přidávám v poměru, který používala naše babička.

Suroviny na babiččiny bramborové knedlíky (3 šišky)

  • 700 g brambor
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Jak připravit babiččiny bramborové knedlíky

  1. Ideálně den předem si uvařte brambory ve slupce. Pokud spěcháte, tak je klidně uvařte v ten den. Jakmile brambory vychladnou, nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte 200 g mouky, špetku soli a jedno vejce. Důkladně směs promíchejte rukama a pořádně ji propracujte.
  2. Jakmile je těsto propracované, tak z něj vytvořte libovolné válečky (zhruba o průměru 5 cm) na knedlíky.
  3. Do většího hrnce dejte vodu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody ponořte knedlíky a vařte zhruba 10-12 minut. Jakmile knedlíky vyndáte z vody, tak je propíchejte špejlí, aby se nesrazily.
  4. Nyní už jen knedlíky nakrájejte. Ideální pomocník na krájení bramborových knedlíků je zubní nebo jiná niť.

Jak dlouho vydrží bramborový knedlík?

V uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží zhruba 3 dny v lednici. Pokud budete bramborové knedlíky uchovávat v mraženém stavu, tak vydrží až 6 měsíců. Nikdy však neskladujte syrové knedlíky (těsto), vždy pouze uvařené.

Jak dlouho se vaří bramborový knedlík?

Držte se vždy receptu, mě postačí většinou zmíněných 10-12 minut. Při vaření knedlíků vařím vždy váleček 6 minut z jedné strany a pak jej ve vodě otočím na dalších 6 minut.

Vyzkoušejte také uvařit:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..