Krémová špenátová polévka low carb

krémová špenátová polévka low carb
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    785

Krémová špenátová polévka je jednoduchá na přípravu a přitom tak lahodná. Zvládne ji opravdu každý a zabere Vám to pár minut času. Patří mezi mé oblíbené krémové polévky, od doby, kdy jsem byla malá a koukala jsem na pohádku Pepek námořník, i přesto, že špenát jinak moc nemusím. Stále platí, že špenát je zelenina, která patří mezi přírodní stravu s nejvyšším množstvím živin a ochranných látek. Určitě se doporučuje jeho zařazení do jídelníčku v jakémkoliv zpracování. Špenát doporučuji osmahnutý (jen pozor, nesmíte ho nechat na pánvi dlouho), dušený, vařený, ale i v syrovém stavu je skvělý.

Suroviny

  • Špenát – já používám čerstvý baby špenát, ale můžete použít také mražený například z vlastní zahrádky či obchodu
  • Smetana ke šlehání – nejlépe 33%
  • Muškátový oříšek – používáme mletý

Vyzkoušet můžete také recept na domácí jogurtové pečivo LC (low carb).

Suroviny

    Postup

    Nejprve si připravíme cibuli a česnek, ať se s tím pak nemusíme zdržovat. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a prolisujeme 2 stroužky česneku. Vezmeme si hlubší hrnec.

    Krok 1

    V hrnci na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. K cibuli a česneku přidáme špenát, zalijeme smetanou a 1/2 litru vody či vývaru.

    Krok 2

    Polévku ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a přivedeme k varu.

    Krok 3

    Jako naposled do polévky rozklepneme vejce, chvíli povaříme a poté rozmixujeme do hladkého krému.

    Závěrem

    Hotovou polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..