- 17 ledna, 2021
- od Verča
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Zhlédnutí1 398
Krémová špenátová polévka je jednoduchá na přípravu a přitom tak lahodná. Zvládne ji opravdu každý a zabere Vám to pár minut času. Patří mezi mé oblíbené krémové polévky, od doby, kdy jsem byla malá a koukala jsem na pohádku Pepek námořník, i přesto, že špenát jinak moc nemusím. Stále platí, že špenát je zelenina, která patří mezi přírodní stravu s nejvyšším množstvím živin a ochranných látek. Určitě se doporučuje jeho zařazení do jídelníčku v jakémkoliv zpracování. Špenát doporučuji osmahnutý (jen pozor, nesmíte ho nechat na pánvi dlouho), dušený, vařený, ale i v syrovém stavu je skvělý.
Suroviny
- Špenát – já používám čerstvý baby špenát, ale můžete použít také mražený například z vlastní zahrádky či obchodu
- Smetana ke šlehání – nejlépe 33%
- Muškátový oříšek – používáme mletý
Vyzkoušet můžete také recept na domácí jogurtové pečivo LC (low carb).
Suroviny
Postup
Nejprve si připravíme cibuli a česnek, ať se s tím pak nemusíme zdržovat. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a prolisujeme 2 stroužky česneku. Vezmeme si hlubší hrnec.
V hrnci na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. K cibuli a česneku přidáme špenát, zalijeme smetanou a 1/2 litru vody či vývaru.
Polévku ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a přivedeme k varu.
Jako naposled do polévky rozklepneme vejce, chvíli povaříme a poté rozmixujeme do hladkého krému.
Závěrem
Hotovou polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Krémová špenátová polévka low carb
Suroviny
Follow The Directions
Nejprve si připravíme cibuli a česnek, ať se s tím pak nemusíme zdržovat. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a prolisujeme 2 stroužky česneku. Vezmeme si hlubší hrnec.
V hrnci na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. K cibuli a česneku přidáme špenát, zalijeme smetanou a 1/2 litru vody či vývaru.
Polévku ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a přivedeme k varu.
Jako naposled do polévky rozklepneme vejce, chvíli povaříme a poté rozmixujeme do hladkého krému.
Ohodnotit recept