Přidat recept Přidat recept

Krémová špenátová polévka low carb

krémová špenátová polévka low carb
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Shlédnutí
    52

Krémová špenátová polévka je jednoduchá na přípravu a přitom tak lahodná. Zvládne ji opravdu každý a zabere Vám to pár minut času. Patří mezi mé oblíbené krémové polévky, od doby, kdy jsem byla malá a koukala jsem na pohádku Pepek námořník, i přesto, že špenát jinak moc nemusím. Stále platí, že špenát je zelenina, která patří mezi přírodní stravu s nejvyšším množstvím živin a ochranných látek. Určitě se doporučuje jeho zařazení do jídelníčku v jakémkoliv zpracování. Špenát doporučuji osmahnutý (jen pozor, nesmíte ho nechat na pánvi dlouho), dušený, vařený, ale i v syrovém stavu je skvělý.

Suroviny

  • Špenát – já používám čerstvý baby špenát, ale můžete použít také mražený například z vlastní zahrádky či obchodu
  • Smetana ke šlehání – nejlépe 33%
  • Muškátový oříšek – používáme mletý

Vyzkoušet můžete také recept na domácí jogurtové pečivo LC (low carb).

Suroviny

Postup

Nejprve si připravíme cibuli a česnek, ať se s tím pak nemusíme zdržovat. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a prolisujeme 2 stroužky česneku. Vezmeme si hlubší hrnec.

Krok 1

V hrnci na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. K cibuli a česneku přidáme špenát, zalijeme smetanou a 1/2 litru vody či vývaru.

Krok 2

Polévku ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a přivedeme k varu.

Krok 3

Jako naposled do polévky rozklepneme vejce, chvíli povaříme a poté rozmixujeme do hladkého krému.

Závěrem

Hotovou polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X