-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce4
-
Celkový čas35 min
Kdo by neměl rád řízek? Faktem, že řízky jsou velmi oblíbené může být množství druhů řízků od vepřových, kuřecích až po telecí, zvěřinové nebo holandský řízek. My si ukážeme jednoduché a křupavé kuřecí řízky.
Křupavé kuřecí řízky nejsou nijak složité na přípravu. V jednoduchosti je síla a u řízků to platí dvojnásob, postačí vám několik málo surovin, které se nachází v každé kuchyni. V tomto receptu obaluji řízky v klasické strouhance se sezamovými semínky, ale můžete použít například panko strouhanku, která je křehčí nebo kukuřičnou strouhanku, která řízkům dodá trochu jinou chuť.
Suroviny na křupavé kuřecí řízky
- 800 g kuřecího masa
- 3-4 vejce
- hladká mouka na obalování
- strouhanka na obalování
- 1 lžíce sezamových semínek
- olej na smažení
- pár plátků másla
- sůl
TIP: Pokud chcete vylepšit výslednou chuť řízků, osmažte je na přepuštěném másle, které propůjčí řízkům máslovou chuť.
Jak připravit křupavé kuřízky
- Nejprve si připravte samotné maso, prsa rozkrojte a poté naklepejte tak, aby byly řízky zhruba 1 cm vysoké. Po okrajích řízky párkrát nakrojte, aby se při smažení nekroutily. Plátky masa osolte z obou stran.
- Řízky poté obalujte v trojobale, tedy v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Já do strouhanky přidávám trochu sezamových semínek, aby řízky hezky vypadaly.
- V hlubší pánvi řízky smažte dozlatova v rozpáleném oleji z obou stran. Hotové řízky dejte stranou okapat na papírový ubrousek a na každý řízek dejte ještě tenký plátek másla.
- Podávejte s bramborem, kaší, salátem nebo jen chlebem a kyselou okurkou.
TIP: Ke strouhance lze přidat místo sezamových semínek trochu parmazánu nebo grilovacího koření.
Chutnaly vám kuřecí řízky? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Křupavé kuřecí řízky
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept