Vepřové na paprice a smetaně

Vepřové maso na paprice a smetaně
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    1 hod
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    1 218

Vepřové na paprice a smetaně

Vepřové na paprice a smetaně je velmi podobný receptu kuře na paprice s tím rozdílem, že zde použijete vepřové maso. K vepřovému masu na paprice se hodí těstoviny nebo třeba náš kynutý houskový knedlík.

Suroviny na vepřové na paprice a smetaně

  • 500 g vepřového masa (např. kýta)
  • 1 velká cibule
  • 400 ml drůbeží vývar
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml zakysané smetany (nebo smetany ke šlehání)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sůl

Postup přípravy kuřete na paprice

  1. Vepřové maso omyjte, osušte a každý kousek osolte a lehce posypte červenou paprikou.
  2. V kastrolu se silným dnem rozpusťte máslo a přidejte zhruba stejné množství oleje. Do kastrolu přidejte vepřové maso nakrájené na kostky a ze všech stran jej orestujte.
  3. Orestované maso vyjměte a do výpeku s tukem přidejte najemno nasekanou cibuli dokud nezesklovatí. Jakmile bude cibule průhledná, zaprašte ji lžící mleté červené papriky a velmi krátce orestujte.
  4. Do kastrolu vraťte vepřové maso, zalijte ho hrnkem drůbežího vývaru (nebo vody), přidejte nové koření a přiklopte pokličkou. Na mírném plameni duste maso zhruba 50-60 minut do změknutí. Hlídejte aby se vývar nevypařil a průběžně podlévejte zbylým vývarem.
  5. Měkké maso vyndejte z kastrolu.
  6. Máslo s moukou zpracujte dohromady do kuličky a tu poté vhoďte do kastrolu za stálého míchání metličkou, aby nezůstaly žádné kousky v omáčce. Povařte dalších 10 minut. Nakonec přidejte kelímek zakysané smetany a ještě na chvilku přiveďte k varu a poté omáčku odstavte.
  7. Nyní už jen přes sítko omáčku přeceďte a přidejte do ní kousky vepřového masa.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..