Masová pomazánka z vepřového masa

Masová pomazánka z vepřového masa
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    10 minut

Masová pomazánka z vepřového masa

Masová pomazánka z vepřového masa je jednoduchá a výborná pomazánka, kterou většinou připravuji ze zbytku pečeného masa nebo bůčku. Já vždy přidávám do této pomazánky i škvarky, ale kdo je nemá rád, tak je dávat nemusí.

Suroviny na masovou pomazánku z vepřového masa

  • 300 g vepřového masa (pečeného nebo vařeného)
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 100 g vepřových škvarků
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 3 kyselé okurky
  • 2 stroužky česneku
  • mletý černý pepř

TIP: Pokud nemáte francouzskou nebo dijonskou hořčici, použijte klidně klasickou plnotučnou.

Postup přípravy masové pomazánky z vepřového masa

  1. Vepřové maso pomelte v mlýnku na maso a dejte do mísy. Škvarky si nakrájejte na kousky nebo je pomelte společně s masem. Přidejte oloupanou a najemno nasekanou cibuli a 2 utřené stroužky česneku.
  2. Okurky si nakrájejte také najemno a přidejte je společně s ostatními ingrediencemi do pomazánky.
  3. Vše důkladně promíchejte, opepřete a podávejte s čerstvým pečivem třeba ke sklenici vychlazeného piva.
  4. Doporučuji vyzkoušet naše rychlé domácí housky bez kynutí.

TIP: Pokud chcete můžete maso s kousky cibule a okurkami pomlít společně.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..