Nejlepší domácí housky bez kynutí

Nejlepší domácí housky bez kynutí
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    12 minut
  • Porce
    8
  • Zhlédnutí
    4 143

Nejlepší domácí housky bez kynutí

Nejlepší domácí housky bez kynutí jsou naprosto jednoduché a rychlé na přípravu a výsledek vás mile překvapí. Samozřejmě nemusíte dělat vyloženě housky, můžete si vytvarovat také rohlíky, já však připravuji housky. Tyto domácí housky se hodí například k naší poctivé gulášové polévce, guláši z hlívy ústřičné a nebo luxusní avokádové pomazánce s vejci.

Suroviny na nejlepší domácí pečivo bez kynutí

  • 600 g hladké mouky
  • 370 ml vody
  • 50 ml oleje
  • 1,5 lžičky cukru
  • kostka droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • na posypání: semínka sezamu, mák, sůl…

TIP: Můžete použít sušené droždí, které nejdříve ve vlažné vodě s mlékem a cukrem necháte trochu nabobtnat.

Postup přípravy nejlepších domácích housek bez kynutí

  1. Všechny ingredience vyjmenované v předchozím odstavci si v míse smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto.
  2. Ihned po vypracování si vytvořte požadovaný tvar pečiva a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Housky můžete potřít rozšlehaným vejcem nebo slanou vodou a posypat mákem, semínky nebo co máte rádi.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů zhruba 12 minut.

rychlé domácí housky

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..