Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    6
  • Ready In
    30 minut

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater je lahodná například pro přípravu svačin či jako malý dárek pro Vaše blízké. Stačí si připravit hezkou uzavíratelnou skleničku a dárek, který jistě potěší každého milovníka paštik je na světě. Tuto paštiku z kuřecích jater zvládne i začínající kuchařka a navíc Vám nezabere moc času. My si připravili paštiku s tymiánem a brusinkami, které dodají paštice vynikající nádech. Na závěr jsme paštiku ozdobili brusinkami a mandlemi. Servírování záleží pouze na Vás, my podáváme s čerstvým pečivem. Tuto paštiku doma připravuje jednou za čas, ale pokaždé se na ni všichni těšíme.

Suroviny na přípravu domácí paštiky:
  • Kuřecí játra – 500g
  • Máslo – 200g + 50g na osmahnutí jater
  • Tymián – 1 větvička čerstvého + pár snítek na ozdobu
  • Brusinky – 70g + pár brusinek na ozdobu
  • Česnek – 1 stroužek
  • Šalotka – 1ks
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek – na dochucení
  • Smetana ke šlehání – 150ml
Postup přípravy domácí paštiky:
  1. Játra omyjeme, očistíme, osušíme a překrájíme na polovinu.
  2. Na cca 50g másla necháme zesklovatět pokrájenou šalotku najemno a nasekaný česnek, přidáme větvičku tymiánu a necháme rozvonět.
  3. Přidáme játra a zprudka restujeme 5 minut. Nesmí být krvavá, ale uvnitř musí zůstat růžová.
  4. Osolíme, přidáme pepř, muškátový oříšek, přilijeme smetanu a necháme minutu probublávat, pak stáhneme z plamene a necháme vychladnout.
  5. Přendáme vše do mixéru, přidáme 150g měkkého másla, rozmixujeme dohladka a podle chuti ještě případně dosolíme.
  6. K rozmixované směsi přidáme brusinky a urovnáme do misek. Vezmeme si zbylých 50g másla, rozehřejeme, necháme trošku zchladnout a do každé naplněné misky paštikou, nalijeme navrch trošku másla.
  7. Necháme ztuhnout v lednici.
  8. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

TIP: Kdo má raději mandle, může si do paštiky přidat mandle na plátky či jako ozdobu navrch paštiky. Zdobit můžete také zbylými snítky tymiánu.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..