-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Kuřecí plátek nemusí nutně znamenat nudný kus neochuceného masa, ke kterému se musíte přemlouvat jako ve školní jídelně. Dobře ho okořeňte a vykouzlíte chutné a rychlé jídlo.
Přírodní kuřecí plátek se šťávou je jednoduchý tip na rychlý oběd, který nejčastěji podávám k bramborové kaši nebo vařeným bramborám. Talíř doplním šťávou z masa a občas zvlášť připravím i svěží okurkový salát.
Suroviny na přírodní kuřecí plátek se šťávou
- olej
- kuřecí prsa
- grilovací koření
- 1 lžička hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy přírodního kuřecího plátku se šťávou
- Nejprve si kuřecí prsa podélně rozkrojte na 2 plátky. Maso nasolte a z obou stran obalte grilovacím kořením. Pokud máte grilovací koření včetně soli, sůl už nepřidávejte.
- Na pánvi ke které máte pokličku si rozpusťte máslo nebo olej a kuřecí prsa na něm z obou stran orestujte. Jakmile máte plátky orestované, přilijte trochu vody, přidejte prolisovaný česnek, pepř a plátky společně 10 minut poduste.
- Plátky vyndejte na talířek a do šťávy nasypte lžičku hladké mouky, kterou rozmíchejte. Dalších 10 minut provařte, aby vám vznikl trošku hustější sos do kterého plátky zase vraťte. Chvíli prohřejte a můžete servírovat.
- Hotové plátky podávejte třeba k bramborové kaši, přidejte sos a ozdobte nasekanou pažitkou.
Chutnal vám přírodní kuřecí plátek se šťávou? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept