Přírodní kuřecí plátek se šťávou

Přírodní kuřecí plátek se šťávou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    30 min

Kuřecí plátek nemusí nutně znamenat nudný kus neochuceného masa, ke kterému se musíte přemlouvat jako ve školní jídelně. Dobře ho okořeňte a vykouzlíte chutné a rychlé jídlo.

Přírodní kuřecí plátek se šťávou je jednoduchý tip na rychlý oběd, který nejčastěji podávám k bramborové kaši nebo vařeným bramborám. Talíř doplním šťávou z masa a občas zvlášť připravím i svěží okurkový salát.

Suroviny na přírodní kuřecí plátek se šťávou

  • olej
  • kuřecí prsa
  • grilovací koření
  • 1 lžička hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy přírodního kuřecího plátku se šťávou

  1. Nejprve si kuřecí prsa podélně rozkrojte na 2 plátky. Maso nasolte a z obou stran obalte grilovacím kořením. Pokud máte grilovací koření včetně soli, sůl už nepřidávejte.
  2. Na pánvi ke které máte pokličku si rozpusťte máslo nebo olej a kuřecí prsa na něm z obou stran orestujte. Jakmile máte plátky orestované, přilijte trochu vody, přidejte prolisovaný česnek, pepř a plátky společně 10 minut poduste.
  3. Plátky vyndejte na talířek a do šťávy nasypte lžičku hladké mouky, kterou rozmíchejte. Dalších 10 minut provařte, aby vám vznikl trošku hustější sos do kterého plátky zase vraťte. Chvíli prohřejte a můžete servírovat.
  4. Hotové plátky podávejte třeba k bramborové kaši, přidejte sos a ozdobte nasekanou pažitkou.

Chutnal vám přírodní kuřecí plátek se šťávou? Vyzkoušejte také:

Suroviny

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..