Domácí Cheeseburger od McDonald’s (recept)

Domácí Cheeseburger od McDonald's
  • Čas přípravy
    40 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 min

Hamburgery a cheeseburgery jsou v McDonald’s naprostou klasikou a důkazem toho je i fakt, že tyto dva produkty se v oblíbeném řetězci rychlého občerstvení podávají již od samotného založení.

Domácí Cheeseburger od McDonald’s není nijak zvlášť složitý na přípravu v domácím prostředí. Stačí si připravit základní ingredience a pak jen výsledného “číze” zkompletovat. Chuťově bude stejný nebo velmi podobný tomu, který dostanete u McDonald’s, s tím rozdílem, že víte co přesně jste do svého cheeseburgeru dali.

Suroviny na domácí cheeseburger od McDonald’s

  • 500 g mletého hovězího masa
  • sůl & pepř
  • 1 cibule
  • 1 nakládaná okurka
  • 6 hladkých žemlí
  • sladký kečup
  • žlutá hořčice (ideálně Heinz)
  • tavený čedar na plátky

Postup přípravy cheeseburgeru jako z McDonaldu

  1. Nejprve je potřeba si připravit veškeré suroviny. Cibuli nasekejte na co nejdrobnější kousky a okurku nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Nyní si v míse smíchejte půl kila mletého hovězího masa, přidejte 10 g soli a lžičku mletého černého pepře. Vše důkladně promíchejte a poté si vytvořte 6 stejně velkých kuliček masa.
  3. Maso umístěte mezi 2 pečící papíry a rozmáčkněte na tenký plátek masa, který by měl být o něco větší než je samotná žemle. Maso se tepelnou úpravou srazí.
  4. Takto připravené rozválené maso vrstvěte na sebe a mezi jednotlivé vrstvy dávejte pečící papír. Poté je umístěte do mrazáku zhruba na 1,5 hodiny.
  5. Nyní si rozpalte nepřilnavou pánev nebo grill na střední stupeň a bez oleje maso z obou stran opečte. (2 minuty z každé strany)
  6. Jakmile veškeré maso opečete, dejte ho na plech, přikryjte alobalem a dejte do trouby na teplotu 60°C. Mezitím je potřeba si připravit bulky a poté už jen dát cheeseburger dohromady.
  7. Rozkrojte žemle a opečte je z vnitřní strany dozlatova. Na vrchní žemli 5 krát kápněte kečupem a poté 4 krát kápněte hořčicí tak, aby se kečup a hořčice nepřekrývaly. Posypte zhruba lžící nasekané cibulky, přidejte dva plátky okurky a plátek sýra. Na sýr umístěte plátek masa a poté zakryjte spodní žemlí.
  8. Nakonec dejte cheeseburger na 10-15 vteřin do mikrovlnné trouby pro výsledný efekt změknutí houstičky v papírovém obalu jako u McDonalds.

Chutnaly vám domácí cheeseburgery jako z McDonaldu? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Domácí Cheeseburger (jako z Mekáče)

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..