-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas50 min
Smažená cibule v krustě je velmi oblíbená především v řetězcích fast food, ale můžete si je připravit i jako přílohu ke steaku nebo do burgerů.
Cibulové kroužky jako z Burger Kingu jsem si chtěla doma připravit, protože mi jejich konzistence připadala zvláštní. Jsou totiž jiné než klasické obalované prstýnky z cibule. Každý fast food má své esa v rukávu a v případě gigantu jménem Burger King tomu není jinak. Cibulové kroužky jsou jednou z položek, které řetězec nabízí v menu již od svých začátků. Velmi oblíbené jsou s originální pikantní Burger King omáčkou s chutí cibule. Jejich perfektně stejné cibulové kroužky však mají své tajemství. Nejsou z cibulových prstýnků, ale ze směsi, kterou si může každý připravit doma. O této dobrotě jsme psali také v tomto článku. Co na tyto cibulové kroužky říkáte vy?
Suroviny na cibulové kroužky jako z Burger Kingu
- 2 velké cibule
- 500 ml mléka
- 240 g hladké mouky
- 220 g strouhanky
- 1 lžička sušeného česneku
- olej na smažení
- sůl
- chilli podle chuti
Postup
Cibulové kroužky z Burger Kingu se dělají z tzv. cibulové pasty do které budeme potřebovat dokonale nasekat žluté cibule. Já k tomu používám kuchyňský mixér, který mi práci urychlí, ale svedete to i obyčejným nožem. Nezáleží na tom jaké mléko použijete a můj osobní tip je do obalovací směsi přidat kajenský pepř, který však Burger King do směsi nepřidává.
Smíchejte nasekané cibule s polovinou strouhanky a zhruba 2 lžícemi mléka a směs promíchejte. Dvě lžíce směsi vám vystačí zhruba na 1 cibulový kroužek, ten utvořte a odložte na pevný povrch s pečícím papírem, který bude možné umístit do mrazáku kam je potřeba kroužky na nejméně hodinu dát.
Ve středně velké míse smíchejte sušený česnek a druhou polovinu strouhanky a v další míse smíchejte mouku s mlékem na jemnou pastu. Zmrzlé cibulové kroužky nyní vyndejte a obalujte je nejdříve v moučné pastě a poté ve strouhance. Takto obalené kroužky doporučuji znovu zmrazit, ale lze je okamžitě smažit.
Rozpalte si pánev nebo fritovací hrnec a při teplotě 180 stupňů postupně vaše kroužky smažte. Každá várka potřebuje zhruba 2-3 minuty do zlatova. Osmažené kroužky vyjměte a nechte odležet na papírovém ubrousku, abyste je zbavili přebytečného oleje.
Závěrem
Cibulové kroužky jen lehce osolte a podávejte s domácí omáčkou, kečupem nebo i samotné. Cibulové kroužky se dokonale hodí i do burgerů. Já je nejraději podávám s domácím ranch dresingem.
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Cibulové kroužky jako z Burger Kingu
Follow The Directions
Cibulové kroužky z Burger Kingu se dělají z tzv. cibulové pasty do které budeme potřebovat dokonale nasekat žluté cibule. Já k tomu používám kuchyňský mixér, který mi práci urychlí, ale svedete to i obyčejným nožem. Nezáleží na tom jaké mléko použijete a můj osobní tip je do obalovací směsi přidat kajenský pepř, který však Burger King do směsi nepřidává.
Smíchejte nasekané cibule s polovinou strouhanky a zhruba 2 lžícemi mléka a směs promíchejte. Dvě lžíce směsi vám vystačí zhruba na 1 cibulový kroužek, ten utvořte a odložte na pevný povrch s pečícím papírem, který bude možné umístit do mrazáku kam je potřeba kroužky na nejméně hodinu dát.
Ve středně velké míse smíchejte sušený česnek a druhou polovinu strouhanky a v další míse smíchejte mouku s mlékem na jemnou pastu. Zmrzlé cibulové kroužky nyní vyndejte a obalujte je nejdříve v moučné pastě a poté ve strouhance. Takto obalené kroužky doporučuji znovu zmrazit, ale lze je okamžitě smažit.
Rozpalte si pánev nebo fritovací hrnec a při teplotě 180 stupňů postupně vaše kroužky smažte. Každá várka potřebuje zhruba 2-3 minuty do zlatova. Osmažené kroužky vyjměte a nechte odležet na papírovém ubrousku, abyste je zbavili přebytečného oleje.
Hodnocení receptu