Přidat recept Přidat recept

Cibulové kroužky jako z Burger Kingu

Cibulové kroužky jako z Burger Kingu
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    181

Cibulové kroužky jako z Burger Kingu

Cibulové kroužky jako z Burger Kingu jsem si chtěl doma připravit, protože mi jejich konzistence připadala zvláštní. Jsou totiž jiné než klasické obalované prstýnky z cibule. Každý fast food má své esa v rukávu a v případě gigantu jménem Burger King tomu není jinak. Cibulové kroužky jsou jednou z položek, které řetězec nabízí v menu již od svých začátků. Velmi oblíbené jsou s originální pikantní Burger King omáčkou s chutí cibule. Jejich perfektně stejné cibulové kroužky však mají své tajemství. Nejsou z cibulových prstýnků, ale ze směsi, kterou si může každý připravit doma. O této dobrotě jsme psali také v tomto článku. Co na tyto cibulové kroužky říkáte vy?

 

Suroviny

Cibulové kroužky od Burger King

Postup

Cibulové kroužky z Burger Kingu se dělají z tzv. cibulové pasty do které budeme potřebovat dokonale nasekat žluté cibule. Já k tomu používám kuchyňský mixér, který mi práci urychlí, ale svedete to i obyčejným nožem. Nezáleží na tom jaké mléko použijete a můj osobní tip je do obalovací směsi přidat kajenský pepř, který však Burger King do směsi nepřidává.

Krok 1

Smíchejte nasekané cibule s polovinou strouhanky a zhruba 2 lžícemi mléka a směs promíchejte. Dvě lžíce směsi vám vystačí zhruba na 1 cibulový kroužek, ten utvořte a odložte na pevný povrch s pečícím papírem, který bude možné umístit do mrazáku kam je potřeba kroužky na nejméně hodinu dát.

Krok 2

Ve středně velké míse smíchejte sušený česnek a druhou polovinu strouhanky a v další míse smíchejte mouku s mlékem na jemnou pastu. Zmrzlé cibulové kroužky nyní vyndejte a obalujte je nejdříve v moučné pastě a poté ve strouhance. Takto obalené kroužky doporučuji znovu zmrazit, ale lze je okamžitě smažit.

Krok 3

Rozpalte si pánev nebo fritovací hrnec a při teplotě 180 stupňů postupně vaše kroužky smažte. Každá várka potřebuje zhruba 2-3 minuty do zlatova. Osmažené kroužky vyjměte a nechte odležet na papírovém ubrousku, abyste je zbavili přebytečného oleje.

Závěrem

Cibulové kroužky jen lehce osolte a podávejte s domácí omáčkou, kečupem nebo i samotné. Cibulové kroužky se dokonale hodí i do burgerů. Já je nejraději podávám s domácím ranch dresingem.

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

  • Jindra

    Z testa nelze vubec nic tvarovat

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X