Churros s čokoládou

Churros s čokoládou
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    50 minut

Máte také rádi sladké? Doporučujeme vyzkoušet original recept na domácí churros, které si určitě zamilujete.

Churros s čokoládou jsou výtečné sladké smažené koblížky, obalené v cukru, které podáváme s čokoládou.

Suroviny – Churros s čokoládou

Churros:

  • Hladká mouka – 150g
  • Máslo – 30g
  • Cukr krupice – 1 lžička
  • Vejce – 2ks
  • Voda – 170ml
  • Pomerančová kůra – z 1/2 pomeranče
  • Sůl – 1 špetka
  • Olej – na smažení
  • Cukr krupice a skořice – na obalení hotových churros

Čokoláda:

  • Kukuřičný škrob – 1 lžíce
  • Šlehačka – 300ml
  • Hořká čokoláda – 200g
  • Třtinový cukr – dle chuti

Postup přípravy – churros s čokoládou

  • Mouku, cukr, máslo, nastrouhanou pomerančovou kůru, vodu a špetku soli dáme do hlubšího hrnce a na mírném plameni vše promícháme, dokud se nám všechny suroviny nespojí a pokračujeme do doby, kdy se těsto odlepuje od stěn hrnce.
  • Těsto přendáme do mixéru, přidáme vejce a jemně promixujeme. Těsto vrátíme zpět do hrnce a při mírné teplotě pokračujeme s mícháním, dokud se těsto nezpevní a nezhoustne.
  • Připravené těsto vložíme do zdobícího sáčku s hvězdičkovou koncovkou a ve vysokém hrnci do rozehřátého oleje vytlačujeme těsto.
  • Churros smažíme cca 3 minuty, dokud nezezlátnou. Poté je vyndáme, obalíme v krupicovém cukru se skořicí.
  • Při přípravě čokolády smícháme škrob s trochou šlehačky a rozmícháme, ať nemáme hrudky.
  • Čokoládu nalámeme na kousky a se zbylou šlehačkou ji necháme v hrnci rozpustit na mírném plameni. Přidáme rozmíchaný škrob, zvýšíme teplotu a za stálého míchání necháme čokoládu zhoustnout.
  • Po zhoustnutí sundáme čokoládu z plamene, případně dochutíme cukrem.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Churros

Čokoláda

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..