Přidat recept Přidat recept

Jablečný závin z listového těsta (štrúdl)

Jablečný závin z listového těsta
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    60 minut
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    797

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta neboli štrúdl, je druh moučníku, který pochází z Rakouska, ale běžně se připravuje i v jiných zemích včetně Česka. Jablečný závin se skládá z podlouhlého plátu těsta s náplní ze strouhaných jablek nahrubo, cukru, skořice, rozinek a případně strouhanky. Před pečením se těsto naplní a zavine jako roláda.

Vyzkoušejte také:

 

 

 

 

Suroviny

Postup

Těsto vyválíme na tenký plát cca 0,5cm vysoký, oloupeme a nastrouháme jablka nahrubo.

Krok 1

Vyválené těsto posypeme lžící strouhanky, aby nevytekla jablečná šťáva. Nastrouhaná jablka položíme na těsto se strouhankou, posypeme cukrem a skořicí. Kdo chce, může přidat ořechy či rozinky dle chuti.

Krok 2

Těsto zavineme do rolády a tím vytvoříme štrúdl. Takto hotový závin potřeme rozšlehaným vejcem.

Krok 3

Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.

Závěrem

Hotový štrúdl podáváme ještě teplý a posypaný moučkovým cukrem. V jiných zemích je také oblíbené podávat závit se šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.

Mohlo by se vám líbit

Hodnocení receptu

Průměrné hodnocení:
  • 5 / 5
Celkem ohodnotilo:( 1 )
  • TomMalin

    Je vynikající, i já jsem ho zvládl na poprvé! 😀

Ohodnotit recept

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

X