Pravé žloutkové věnečky (které se vždy povedou)

Pravé žloutkové věnečky
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    1 hod 20 min

Pravé žloutkové věnečky (které se vždy povedou)

Pravé žloutkové věnečky (které se vždy povedou) je můj oblíbený rodinný recept, na tomto dezertu si nejčastěji manžel s dětmi pochutnává a já bych se s vámi chtěla o tento recept podělit. Vejce do těsta dávám vcelku a věnečky také polévám polevou ze směsí cukru, mléka a rumu.

Suroviny na pravé žloutkové věnečky

Suroviny na věnečky:

  • 250 ml vody
  • 275 ml oleje
  • 250 hladké mouky
  • 7 vajíček
  • špetka soli

Suroviny na krém:

  • 2 vanilkové pudinky
  • 700 ml mléka
  • 375 g másla
  • cukr podle chuti
  • rum podle chuti

Suroviny na polevu:

  • 150 g cukr moučka
  • 2 lžíce horkého mléka
  • 1 lžíce rumu

Postup přípravy pravých žloutkových věnečků

  1. Nejprve je potřeba si připravit odpalované těsto. Do hrnce dejte vodu a olej a za stálého míchání směs přiveďte k varu. Poté vmíchejte hladkou mouku a ihned snižte teplotu a intenzivně míchejte, aby se nevytvořily hrudky.
  2. Na mírném ohni těsto míchejte do doby než se začne oddělovat ode dna i stěn hrnce. Těsto by mělo být lesklé, pevné a hutné. Jakmile máte požadovanou konzistenci, dejte ho do misky a nechte vychladnout.
  3. Nyní do těsta po jednom vmíchejte vajíčka. Každé vejce se před přidáním dalšího musí s těstem dobře spojit.
  4. Vezměte si zdobící pytlík a na plech vyložený pečícím papírem naneste tvar větrníků.Domácí věnečky
  5. Předehřejte si troubu na 170 stupňů a pečte 17 minut na horkovzduch. Troubu neotevírejte.Domácí věnečky
  6. Krém připravíte tak, že si uvaříte podle návodu dva pudinky tak, aby byly husté. Pudink ochuťte cukrem podle chuti.
  7. Nyní si vyšlehejte povolené máslo s cukrem a postupně vmíchávejte studený pudink. Přidejte také rum podle chuti.
  8. Vychladlé větrníky rozkrojte, naplňte krémem a přelijte polevou z cukru, mléka a rumu. Na závěr můžete věnečky posypat moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..