-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce6
-
Celkový čas1 hod 20 min
Pravé žloutkové věnečky (které se vždy povedou)
Pravé žloutkové věnečky (které se vždy povedou) je můj oblíbený rodinný recept, na tomto dezertu si nejčastěji manžel s dětmi pochutnává a já bych se s vámi chtěla o tento recept podělit. Vejce do těsta dávám vcelku a věnečky také polévám polevou ze směsí cukru, mléka a rumu.
Suroviny na pravé žloutkové věnečky
Suroviny na věnečky:
- 250 ml vody
- 275 ml oleje
- 250 hladké mouky
- 7 vajíček
- špetka soli
Suroviny na krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 700 ml mléka
- 375 g másla
- cukr podle chuti
- rum podle chuti
Suroviny na polevu:
- 150 g cukr moučka
- 2 lžíce horkého mléka
- 1 lžíce rumu
Postup přípravy pravých žloutkových věnečků
- Nejprve je potřeba si připravit odpalované těsto. Do hrnce dejte vodu a olej a za stálého míchání směs přiveďte k varu. Poté vmíchejte hladkou mouku a ihned snižte teplotu a intenzivně míchejte, aby se nevytvořily hrudky.
- Na mírném ohni těsto míchejte do doby než se začne oddělovat ode dna i stěn hrnce. Těsto by mělo být lesklé, pevné a hutné. Jakmile máte požadovanou konzistenci, dejte ho do misky a nechte vychladnout.
- Nyní do těsta po jednom vmíchejte vajíčka. Každé vejce se před přidáním dalšího musí s těstem dobře spojit.
- Vezměte si zdobící pytlík a na plech vyložený pečícím papírem naneste tvar větrníků.
- Předehřejte si troubu na 170 stupňů a pečte 17 minut na horkovzduch. Troubu neotevírejte.
- Krém připravíte tak, že si uvaříte podle návodu dva pudinky tak, aby byly husté. Pudink ochuťte cukrem podle chuti.
- Nyní si vyšlehejte povolené máslo s cukrem a postupně vmíchávejte studený pudink. Přidejte také rum podle chuti.
- Vychladlé větrníky rozkrojte, naplňte krémem a přelijte polevou z cukru, mléka a rumu. Na závěr můžete věnečky posypat moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept