Biskupský beránek (hrnkový recept)

Biskupský beránek
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    10
  • Ready In
    1 hod. 10 min.

Mezi tradiční pokrmy na Velikonoce samozřejmě patří beránek. Máme na výběr hned několik druhů, ale u nás na stole nesmí chybět z biskupského těsta.

Biskupský beránek (hrnkový recept) je skvělou volbou, jestliže máte rádi kandované ovoce. Příprava na tohoto beránka je jednoduchá a zvládne ho určitě každý.

Suroviny – Biskupský beránek (hrnkový recept)

  • Polohrubá mouka – 2 hrnky
  • Cukr – 1 hrnek
  • Mléko – 1/2 hrnku
  • Vejce – 4 ks
  • Prášek do pečiva – 1 balíček
  • Kandované ovoce – nasekané – 1 lžíce
  • Rozinky – 1 lžíce
  • Citrónová kůra – z 1/2 citronu
  • Hořká čokoláda – na polevu

Postup přípravy – Beránek z biskupského těsta

  • Připravíme si větší mísu a smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a nastrouhanou citronovou kůru z poloviny citrónu.
  • Ke směsi přilijeme mléko, vejce a pořádně prošleháme.
  • Přidáme kandované ovoce, rozinky a promícháme. Těsto vlijeme do vymazané formy máslem a vysypané moukou.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut. Správně upečeného beránka poznáme tak, že když do něj zapíchneme špejli, tak se těsto nelepí.
  • Beránka necháme vychladnout, vyklopíme z formy a nakonec polijeme hořkou čokoládou.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Biskupský beránek (hrnkový recept)

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..