Mango Chicken Curry

Mango Chicken Curry - indická mangová omáčka s kokosovým mlékem
  • Čas přípravy
    1 hod
  • Doba vaření
    1 hod
  • Porce
    8
  • Ready In
    2 hod

Indická kuchyně je úžasná, jejich kořeněné omáčky s kousky masa milují lidé po celém světě. Připravte si doma úžasnou mangovou omáčku s kokosovým mlékem a kuřecími kousky. Pokud máte rádi exotiku, tak Mango Chicken Curry je přesně recept pro vás.

Mango Chicken Curry je lahodné indické jídlo, které spojuje kuřecí maso s exotickou sladko-kyselou chutí manga a kořeněnou omáčkou. Tato chuťově vyvážená kombinace sladkého manga, pikantního koření a krémového kokosového mléka vytváří nádherně aromatickou a lahodnou omáčku, která se dokonale hodí k basmati rýži nebo domácím plackám čapátí.

Suroviny na Mango Chicken Curry

Marinované kuřecí maso:

  • 800 g kuřecího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce Masala
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 bílý jogurt

Mangová omáčka s kokosovým mlékem:

  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 1 celá skořice
  • 6 ks kardamomu (2 lžičky mletého)
  • 1 lžička drceného koriandru (semínka)
  • 3 lžíce koření Masala např. Mild Madras
  • 1/2 lžíce římského kmínu
  • 1 lžíce Garam Masala
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kousek 3 cm zázvoru
  • 200 g rajčatového pyré
  • 2 zralá manga
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř
  • svazek čerstvého koriandru
  • cukr podle potřeby

VIDEORECEPT

YouTube player

Postup přípravy Chicken Mango Curry

  • Začněte s přípravou marinády na maso, maso je vhodné marinovat přes noc v lednici. Kuřecí maso nakrájejte na zhruba 4 cm kostky a marinádu vytvořte smícháním ingrediencí na marinádu. Kostky masa potřené ze všech stran přikryjte potravinářskou fólií a skladujte v lednici.
  • Oloupané cibule, česnek a zázvor dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Směs dejte stranou a ve stejném mixéru rozmixujte 1 a 1/2 manga v kokosovém mléku. Půlku manga můžete nakrájet na kostky, které přidáte do omáčky. Pokud tam kousky manga nechcete, rozmixujte obě manga.
  • Kostky masa vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem, troubu předehřejte na 220 stupňů a maso pečte 15 minut. Jakmile je hotové a šťavnaté, vyndejte ho stranou, ke konci ho přidáte do omáčky.
  • Nyní začněte s přípravou omáčky, ve velkém hrnci si rozpusťte ghí, přidejte skořici a kardamom a na vyšším stupni zahřívejte, aby koření krásně zavonělo. Přidejte drcená semínka koriandru, Masalu, římský kmín, cibuli s česnekem a zázvorem a restujte na středním stupni 5-10 minut. Koření díky teplotě provoní a předá správnou chuť omáčce.
  • Přidejte rajčatové pyré s mangem a kokosovým mlékem, půlku manga na kostky, chilli, sůl, ocet a přiveďte směs k varu. Pokud se vám omáčka nezdá příliš jemná, můžete směs ještě rozmixovat dohladka. Po 10 minutách mírného vaření přidejte kousky upečeného kuřecího masa a opět společně 10 minut prohřejte.
  • Ke konci omáčku dochuťte čerstvě nasekaným koriandrem, černým pepřem popř. solí podle chuti. Hotovou omáčku podávejte s plackami čapátí nebo k rýži basmati.

Chutnalo vám indické Mango Chicken Curry? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Marinované kuřecí maso

Mangová kari omáčka

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • spagetka48

      Sbíhají se mi sliny, až bude mango v akci, vrhnu se na to

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..