Zapečené těstoviny s tuňákem a mozzarellou

Zapečené těstoviny s tuňákem a mozzarellou
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    50 minut

Zapečené těstoviny s tuňákem a mozzarellou

Zapečené těstoviny s tuňákem a mozzarellou je zdravý a vyvážený recept na chutné jídlo. V receptu lze použít libovolný tvar těstovin.

Suroviny na zapečené těstoviny s tuňákem

  • 400 g celozrnných nebo semolinových těstovin
  • 350 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g mozzarelly
  • 200 g rajčat v plechovce
  • 200 g předvařené kukuřice
  • 1 jarní cibulka
  • 2 šalotky nebo 1 bílá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku (bez cukru)
  • sůl & pepř
  • olej

Postup přípravy na zapečené těstoviny s tuňákem

  1. Těstoviny uvařte podle návodu v osolené vodě. Na pánvi na olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte kukuřici, nakrájená rajčata, rozmarýn s tymiánem a podlijte trochou vody. Přiklopte a nechte vařit zhruba 15-20 minut.
  2. Nyní směs smíchejte v zapékací míse s těstovinami, tuňákem a nasekanou jarní cibulkou, přidejte sůl, pepř a mozzarellu. Nechte si pár koleček mozzarelly na vršek směsi. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a pečte zhruba 15-20 minut.

Vyzkoušejte také

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Pavla Kučerová

      Kampak se v receptu ztratil ten tuňák?

      • Filip

        Chybička se vloudila. 🙂 tuňák se jen vmíchá do směsi před zapékáním. Není třeba jej tepelně zpracovávat se zbytkem směsi.

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..