Rychlý špenát z jedné pánve

Rychlý špenát z jedné pánve
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    20 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Rychlý špenát z jedné pánve je jednoduchý recept, který se hodí k obědu i večeři a jeho příprava nezabere příliš času. Tento recept jsem nijak neupravila, chutná mi tak jak je.

Suroviny na rychlý špenát z jedné pánve

  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 střední brambory
  • olej
  • sůl & pepř

Postup přípravy rychlého špenátu z jedné pánve

  1. Nejprve si v osolené vodě uvařte brambory i se slupkou.
  2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek nasekejte. Na trošce oleje nechte zesklovatět cibuli, poté přidejte česnek a chvíli jej nechte provonět.
  3. K česneku s cibulí přidejte čerstvý špenát, podlijte trochou vody a nechte ho změknout.
  4. Jakmile je špenát tmavý a ztratí na objemu, přidejte brambory a trochu je opečte. Poté udělejte ve směsi 2 důlky, do kterých vyklepněte 2 vejce a nechte ztuhnout.
  5. Vše lehce osolte a posypte čerstvě namletým pepřem.
  6. Ihned servírujte.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..