- 19 ledna, 2022
- od Břicháč Tom
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce4
-
Zhlédnutí546
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Brokolicové karbanátky se sýrem jehož originální název v knize Břicháče Toma je brokolicové kuličky je jednoduchá a zdravá večeře. Recept je vegetariánský a hodí se skvěle jako zobání k večerní televizi.
Suroviny na brokolicové karbanátky se sýrem
- 1 brokolice
- 100 g Eidamu 30%
- 200 g mletých ovesných vloček
- 1 syrová brambora
- 2 vejce
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvé petrželky
- olivový olej
- sůl & pepř
TIP: V receptu lze nahradit Eidam mozzarellou light nebo parmazánem, který dodá karbanátkům výraznější chuť.
Postup přípravy brokolicových karbanátků se sýrem
- Nejprve si v hrnci s osolenou vodou uvařte brokolici. Měla by být měkká zhruba po 20 minutách vaření.
- Uvařenou brokolici slijte a poté umístěte do mísy, kde ji rozmixujte tyčovým mixérem.
- K brokolici nastrouhejte mrkev, petržel, bramboru a sýr. Přidejte také 2 prolisované stroužky česneku a 2 vejce. Do směsi přidejte mleté ovesné vločky, kterými směs zahustíte. Nakonec dochuťte solí, pepřem a nasekanou natí z petrželky.
- Ze směsi tvarujte kuličky nebo karbanátky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Směs je trochu lepivější, takže si zvlášť do misky dejte vlažnou vodu a vždy než začnete tvarovat karbanátek ze směsi si ve vodě namočte ruku.
- Připravené kuličky/karbanátky pečte zhruba 25-30 minut v předehřáté troubě na 200°C. V průběhu pečení potřete kuličky olivovým olejem.
TIP: Do směsi na brokolicové kuličky můžete přidat najemno nakrájené 1-2 šalotky nebo 1 klasickou bílou cibuli. Lze také přidat jarní cibulku.
Další recepty od Břicháče Toma:
Mohlo by se vám líbit
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept