Luxusní tatarák z uzeného lososa

Luxusní tatarák z uzeného lososa
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    69

Nejznámější tatarský biftek neboli tatarák je u nás ze syrového hovězího masa, které se smíchá spolu s dalšími ingrediencemi. Lze však připravit i tataráček z ryb. V našem případě použijeme uzeného lososa, který je opravdovou pochoutkou.

Luxusní tatarák z uzeného lososa je jednoduchá a velmi chutná verze tataráku, která se nepřipravuje ze syrového masa. K podávání doporučuji připravit topinky z toastového chleba, na které tatarák můžete natřít. Nezapomeňte si připravit také citron nebo limetku na zakápnutí lososa.

Lososový tatarák z uzeného lososa s avokádem

Pokud máte rádi avokádo a máte zrovna jedno zralé a měkké po ruce, tak doporučuji polovinu avokáda pokrájet na drobné kousky a vmíchat je do směsi k ostatním surovinám. Nezapomínejte, že avokádo má tendenci hnědnout, je nutné ho před přidáním do tataráčku zakápnout limetovou nebo citronovou šťávou a lehce osolit, protože chuť avokáda je sama o sobě nevýrazná.

Suroviny na tatarák z uzeného lososa

Suroviny na luxusní tatarák z uzeného lososa:

  • 100 g uzeného lososa
  • 6 plátků světlého toastového chleba
  • 1 šalotka
  • 1-2 lžíce čerstvého sýra (žervé)
  • 1 lžička kaparů
  • citronová šťáva podle chuti
  • sůl & čerstvě mletý pepř
  • lžička worcestrové omáčky
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • na ozdobu: čerstvý kopr, křepelčí vejce, plátky okurek

TIP: Čerstvý sýr můžete nahradit stejným množstvím zakysané smetany.

VIDEORECEPT

YouTube player

Postup přípravy luxusního tataráku z uzeného lososa

  • Nejprve si zpracujte uzeného lososa. Ostrým nožem jej pokrájejte na tenké plátky a plátky poté křížem pokrájejte na jemné kousky a dejte do misky.
  • Šalotku si oloupejte a nakrájejte najemno, kapary si také pokrájejte na jemné kousky a přidejte je společně s ostatními surovinami k rybě.
  • Tataráček ochutnejte a podle potřeby zakápněte čerstvou limetou nebo citronem a promíchejte.
  • V topinkovači si opečte 6 plátků světlého toastového chleba, každý plátek překrojte na 2 trojúhelníky a podávejte k vychlazenému tataráku.
  • Servírujte společně s měsíčkem citronu, čerstvým koprem nebo křepelčím vejcem.

Chutnal vám luxusní tatarák z uzeného lososa? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Luxusní tatarák z uzeného lososa

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..