Banán v čokoládě se šlehačkou

Banán v čokoládě se šlehačkou
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    445

Banán v čokoládě se šlehačkou je jednoduchý a lahodný dezert, který potěší nejen milovníky čokolády, ale i fanoušky sladkých ovocných pochoutek. Tento dezert je skvělou volbou pro osvěžující pochutku na večer, oslavu nebo prostě jen pro potěšení vašeho sladkého zubu.

Banán v čokoládě se šlehačkou je rychlý a jednoduchý recept, který vám umožní si vychutnat sladký povrch čokolády, který obaluje zralý banán a ještě ho doplnit šlehačkou pro dokonalou chuťovou kombinaci. Navíc budete potřebovat jen pár surovin.

Suroviny na banán v čokoládě se šlehačkou

  • 4 zralé banány
  • 200 g hořké čokolády na vaření
  • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
  • oříšky na ozdobu

TIP: Tento dezert chutná také skvěle s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Postup přípravy banánu v čokoládě

  1. Banány oloupejte a podélně překrojte v polovině.
  2. Ve vodní lázni si rozpusťte hořkou čokoládu na vaření a postupně přimíchejte cca. 50 ml tučné smetany.
  3. Zbytek smetany ke šlehání vyšlehejte šlehačem do tužší smetany.
  4. Šlehačku naneste na dvě poloviny banánu a nakonec přelijte čokoládou. Můžete také banány namočit v čokoládě a nechat ztuhnout, já mám však čokoládu ráda ještě teplou.
  5. Nakonec můžete dezert posypat hoblinkami čokolády nebo doplnit o oříšky.

Chutnal vám banán s čokoládou a šlehačkou? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Banán v čokoládě se šlehačkou

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..