Domácí low carb lučina (nízko-sacharidová)

Domácí low carb lučina (nízko-sacharidová)
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    8 hodin
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    777

Domácí low carb lučina (nízko-sacharidová)

Domácí low carb Lučina je český smetanový, lahodný a roztíratelný sýr, který si můžete vyrobit doma za pár minut. Já si připravuji  domácí lučinu LC, která se hodí jako skvělá, lehká snídaně či svačina jen tak na pečivo, ale můžete ho přidat i do jakéhokoliv jídla například do pomazánek.

Suroviny na domácí low carb lučinu

  • 400 g tučný jogurt (selský, řecký…)
  • 150 ml tučné smetany (30%)
  • bylinky dle chuti
  • sůl dle chuti

Domácí low carb lučina postup přípravy:

  1. Smetanu vyšleháme a pak ji jemně zapracujeme do jogurtu. Podle chuti vmícháme sůl a další ingredience, například bylinky nebo koření.
  2. Směs vylijeme do dostatečně velkého sítka či cedníku vyloženého bavlněnou utěrkou. Navrch položíme talířek, který má menší průměr než cedník a bude směs zatěžovat.
  3. Směs vylijeme do dostatečně velkého sítka či cedníku vyloženého bavlněnou utěrkou. Navrch položíme talířek, který má menší průměr než cedník a bude směs zatěžovat.
  4. Hrnec s cedníkem dáme do lednice na 8 hodin vykapat. Hotový sýr překlopíme na talířek a zakrytý vydrží v lednici i několik dní.
  5. Takto připravený sýr můžeme ihned podávat například s jogurtovým či semínkovým chlebem. Ozdobit můžeme čerstvými bylinkami či jarní cibulkou.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..