-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce6
-
Celkový čas20 minut
Poctivý domácí pařížský salát (pochoutkový)
Poctivý domácí pařížský salát je velice podobný klasickému “pařížáku”, který si koupíte v supermarketu. Pokud však děláte chlebíčky nebo jiné pohoštění, tak je vždy lepší si připravit svůj domácí salát. Budete k jeho přípravě potřebovat běžné suroviny a chuť bude o něco lepší než u kupovaného. Salát se skvěle hodí k našim bleskovým houskám bez kynutí.
Suroviny na poctivý domácí pařížský salát
- 300 g měkkého salámu
- 1 střední cibule
- 5 kyselých okurek
- plechovka sterilovaného hrášku
- majonéza
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce worcesteru
- sůl & pepř podle chuti
TIP: Lze do salátu přidat i šunkový salám, který je o něco kvalitnější než jemný výrobní. Z něj se také připravoval retro pochoutkový salát níže.
Suroviny na retro pochoutkový salát ČSN 1967
- 400 g šunkový salám
- 300 g majonézy
- 180 g nakládané okurky
- 55 g sterilovaný hrášek
- 25 g cibule
- 20 g plnotučné hořčice
- 10 g cukru
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce worcesteru
- 5 g soli
- 0,5 g pepře
Postup přípravy domácího pařížského salátu
- Nejprve si do mísy nastrouhejte nahrubo měkký salám, přidejte najemno nasekanou cibuli, 5 kyselých okurek na malé kousky, plechovku hrášku, 2 lžičky cukru, 2 lžíce worcesteru a majonézu podle chuti. Záměrně nepíši množství majonézy, protože někdo má rád víc, někdo méně.
- Promíchaný salát ještě dochuťte solí a pepřem.
- Nechte ideálně pár hodin odležet.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews