Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky se sýrem a česnekem
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    16

Máte také rádi smažená jídla? Smažených jídel je nespočet a jsou většinou jednoduchá a rychlá na přípravu. Doporučuji vyzkoušet tyto rolky se sýrem v trojobalu.

Smažené šunkové rolky připravíte snadno ze surovin, které máte běžně doma a zaručeně si pochutnáte. Tyto rolky jsou nejlepší čerstvé ihned po usmažení s domácími hranolky nebo bramborovou kaší. Můžete si je ale vzít klidně s sebou na cestu a jíst je studené s pečivem.

Suroviny – Smažené šunkové rolky

  • Šunka – větší plátky
  • Tvrdý sýr (Gouda, eidam)
  • Vejce
  • Česnek
  • Pepř
  • Hladká mouka, vejce, strouhanka
  • Ghí / olej

Postup přípravy – Šunkové rolky v trojobalu

  • Nejprve si připravíme náplň, kterou budeme rolky plnit. Nastrouháme si tvrdý sýr, který smícháme s vejci, prolisovaným česnekem a pepřem, dokud se nám vše nespojí.
  • Připravíme si větší plátky šunky, já použila vepřovou a doprostřed každého plátku dáme 2 vrchovaté lžičky připravené sýrové směsi. Směs se snažíme rozprostřít tak, aby se nám rolky dobře zabalily.
  • Když máme šunkové rolky zabalené, připravíme si trojobal. Nejprve obalujeme v hladké mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • Rolky ihned smažíme na rozpáleném ghí nebo oleji. Podáváme teplé s hranolky, s bramborovou kaší nebo studené s pečivem.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Smažené šunkové rolky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..