Nejlepší hummus s tahini

Nejlepší hummus s tahini
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    61

Hummus je chutná pomazánka připravovaná z cizrny, sezamové pasty a dalších ingrediencí. Připravte si tuto pochoutku ze středního východu sami doma.

Nejlepší hummus s tahini je recept, který jsem objevila poměrně nedávno, ale už jsem ho několikrát připravovala. Nejraději ho mám k pečivu nebo k zelenině, ale dá se použít i jako dip k různým pokrmům. Základem hummusu je cizrna, což je luštěnina bohatá na bílkoviny a vlákniny a hodí se dokonce i při zdravém stravování. Kromě cizrny se do hummusu přidává také další pro nás neobvyklá surovina – sezamová pasta (tahini).

Suroviny na nejlepší hummus s tahini

  • 1 plechovka nebo sklenice nakládané cizrny
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce sezamové pasty (tahini)
  • 7 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička římského kmínu
  • půl lžičky červené papriky
  • sůl & pepř

Postup přípravy hummusu s tahini

  1. Postup přípravy je naprosto jednoduchý. Veškeré ingredience si smíchejte dohromady a poté je v mixéru rozmixujte v hladkou směs. Při mixování můžete konzistenci naředit trochou vody.
  2. Doporučuji suroviny přidávat postupně, abyste co nejlépe hummus dochutili.
  3. Pomazánku z cizrny podávejte k pečivu jako kteroukoli jinou pomazánku.

Chutnal vám nejlepší hummus s tahini? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..