Bánh mì s masovými kuličkami

Bánh mì s masovými kuličkami
  • Čas přípravy
    40 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    454

Vietnamská kuchyně je skvělá a pokud se bavíme o vietnamské kuchyni, musíme zmínit vietnamské bagety. Bánh mì je sendvič, který je rozšířený ve fastfoodech ve Vietnamu. Můžete ho připravit s mletými kuličkami, hovězím masem, paštikou nebo třeba na vegetariánský způsob. Nesmí chybět domácí nakládaná zelenina a bylinky.

Bánh mì s masovými kuličkami je vietnamská bageta s nakládanou zeleninou a masovými kuličkami s masem doplněným o asijské ingredience. Připravíte je z mletého vepřového i hovězího, ale doporučuji použít mix obojího.

Suroviny na bánh mì s masovými kuličkami

  • 4 ks střední francouzské bagety
  • 150 ml majonézy
  • 2 lžičky Srirachy (recept na domácí Srirachu)
  • 1 ks salátová okurka
  • jarní cibulka
  • čerstvý koriandr
  • olej
  • čerstvá jalapeňo paprička dle chuti

Masové kuličky:

  • 500 g mletého masa mix
  • 1 větší jarní cibulka
  • hrst koriandru
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce Srirachy
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl & pepř

Nakládaná zelenina:

  • 1 ks bílá ředkev (daikon)
  • 2 ks mrkev
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa
  • 400-500 ml voda k naředění

Postup přípravy vietnamské bagety Bánh mì s kuličkami

  1. Nakládaná zelenina: Očištěnou mrkev a ředkev si nakrájejte na tenké nudličky (sirky). Z uvedených surovin umíchejte nálev, dobře jej rozmíchejte a poté do něj umístěte zeleninu alespoň na 1 hodinu. Zeleninu v nálevu dejte do lednice.
  2. Masové kuličky: Jarní cibulku a koriandr si nasekejte a smíchejte s mletým masem a ostatními uvedenými surovinami. Vše dobře promíchejte a poté rukama vytvarujte kuličky velikosti ping-pongového míčku. Kuličky dejte na talíř a chlaďte v lednici 30 minut, aby vychladly a dobře držely tvar. Poté kuličky na trošce oleje orestujte ze všech stran dozlatova. Vyjměte jednu kuličku, rozkrojte v půlce a ujistěte se, že maso není syrové.
  3. Jalapeňo papričku a salátovou okurku si pokrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na šikmé plátky. Majonézu smíchejte se Srirachou.
  4. Bánh mì: Bagety si podélně rozřízněte z jedné strany a vršek bagety vydlabejte. Bagetu vydatně pomažte majonézou, poklaďte opečenými kuličkami, plátky okurky a nasekaným koriandrem. Nakonec přidejte nakládanou zeleninu a jarní cibulku.
  5. Dobrou chuť. Hương vị tốt.

Chutnaly vám vietnamské bagety Bánh mì? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..