Smažené rybí filé

Smažené rybí filé
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 min

Ryby jsou lékaři doporučované díky obsahu omega 3 mastných kyselin a měli bychom je konzumovat zhruba 1-2 krát týdně. Nejjednodušší forma rybí přílohy je rybí filé z tresky na kostky.

Smažené rybí filé je jednoduchý a rychlý recept, který ocení i děti díky přípravě smažení. Tuto pochoutku si doporučuji připravit s vařeným bramborem, máslem a domácí tatarkou a nebo jako já s bramborovou kaší s máslem. Není potřeba se bát, že byste při vaření tohoto receptu selhali, je to opravdu jednoduché.

Suroviny na smažené rybí filé

  • 6 kostek filé z tresky
  • sůl, pepř
  • koření na ryby
  • hladká mouka
  • 2-3 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup přípravy smaženého rybího filé

  1. Nejprve si kostky filé dejte rozmrazit, nechte je při pokojové teplotě zkrátka povolit alespoň na 50%. Rybu poté lehce zmáčkněte, abyste se zbavili přebytečné vody a kusy osušte. Poté rybu okořeňte kořením na ryby popřípadě bylinkami, přidejte sůl a pepř.
  2. V hlubokém talíři si rozšlehejte vejce a lehce je osolte, do dalších 2 talířů si dejte hladkou mouku a strouhanku. Okořeněné filé obalte v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Můžete obalit dvakrát s tím, že podruhé nedáváte rybu do hladké mouky.
  3. V hlubší pánvi si rozpalte olej a rybu smažte zprudka dozlatova z obou stran. Po osmažení kusy vyndejte a nechte okapat nebo je zbavte přebytečného tuku pomocí kuchyňských utěrek.
  4. Podávejte k oblíbené příloze, pokud zvolíte brambor, vyzkoušejte naši domácí tatarku.

Chutnalo vám smažené rybí filé? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Smažené rybí filé

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..