Vepřový bramborový buřtguláš s paprikou

Vepřový bramborový buřtguláš s paprikou
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    714

Vepřový bramborový buřtguláš s paprikou

Vepřový bramborový buřtguláš s paprikou je můj recept, který vznikl smícháním toho, co dům dal. Připravuji ho z vepřového masa, uzeniny, kterou mám k dispozici a s kápií.

Suroviny na vepřový bramborový buřtguláš s paprikou

  • 500 g vepřového masa
  • 200 g uzeniny (klobása, špekáček…)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g brambor
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 2 kápie nebo červené papriky
  • lžíce mleté sladké papriky
  • 1,5 l vývaru nebo vody
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl & pepř
  • olej

Postup přípravy vepřového buřtguláše s paprikou

  1. Vepřové maso opláchněte, očistěte od blan a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  2. Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte prolisovaný česnek, kostky masa a uzeniny. Maso s uzeninou restujte ze všech stran a jakmile se maso zatáhne, tak vše poprašte mletou sladkou paprikou a hladkou moukou. Za stálého míchání restujte maximálně další minutu a poté vše zalijte vývarem nebo vodou.
  3. Důkladně promíchejte metličkou, přidejte koření a přiveďte k varu. Pod pokličkou poduste zhruba 30 minut.
  4. Nyní přidejte brambory a kápie nakrájené na kostky a vařte do měkka.
  5. Jakmile budou brambory měkké, tak guláš vypněte a nechte ještě 10 minut dojít.
  6. Podávejte s čerstvým pečivem nebo třeba našimi domácími houskami bez kynutí. Můžete ho posypat jarní cibulkou nebo nasekanou petrželovou natí.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..