- 9 dubna, 2022
- od Top Recepty
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce6
-
Celkový čas15 min
Vejce je jedním ze symbolů Velikonoc a může se stát, že vám vaši malí koledníci přinesou mnoho vajíček z koledy. Co s přebytkem vajec? Odpověď zní: “Vajíčková pomazánka!”
Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob je ta, která je připravovaná s láskou, z čerstvých vajec a podávaná k dobrému pečivu. Vyzkoušejte tuto vynikající vaječnou pomazánku bez použití majonézy na které si zaručeně pochutnáte. Díky absenci majonézy tuto pomazánku můžeme považovat za zdravou. Děti si jí určitě oblíbí a pokud byste chtěli mít na Velikonoční pondělí čerstvé pečivo, vyzkoušejte naše domácí housky bez kynutí.
Suroviny na nejlepší vajíčkovou pomazánku
- 7 vajec natvrdo
- 1 menší cibule
- 300 g pomazánkového másla
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- čerstvá pažitka
- sůl & pepř
TIP: Místo obyčejné cibule můžete použít i jarní cibulku s natí.
Postup přípravy vajíčkové pomazánky bez majonézy
- Pokud máte vejce natvrdo, tak tento krok vynechejte. V opačném případě si uvařte 7 vajec ve vodě. Vejce dejte do vody před samotným vařením a jakmile přejde voda k varu, plotýnku vypněte a po 7-8 minutách vejce slijte a zalijte studenou vodou.
- Studené uvařené vejce si oloupejte a nakrájejte najemno. Cibuli si také nakrájejte najemno a pažitku nakrájejte na menší kousky.
- Vejce, cibuli a pažitku smíchejte s ostatními ingrediencemi, dobře promíchejte a následně dochuťte solí s pepřem. Pomazánku nechte alespoň hodinku uležet v lednici.
- Vychlazenou pomazánku podávejte k pečivu nebo použijte na chlebíčky či jiné pohoštění.
Chutnala vám nejlepší vajíčková pomazánka všech dob? 🙂 Vyzkoušejte také:
Suroviny
Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob
Mohlo by se vám líbit
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hodnocení receptu