- od Top Recepty
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce6
-
Celkový čas15 min
Vejce je jedním ze symbolů Velikonoc a může se stát, že vám vaši malí koledníci přinesou mnoho vajíček z koledy. Co s přebytkem vajec? Odpověď zní: “Vajíčková pomazánka!”
Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob je ta, která je připravovaná s láskou, z čerstvých vajec a podávaná k dobrému pečivu. Vyzkoušejte tuto vynikající vaječnou pomazánku bez použití majonézy na které si zaručeně pochutnáte. Díky absenci majonézy tuto pomazánku můžeme považovat za zdravou. Děti si jí určitě oblíbí a pokud byste chtěli mít na Velikonoční pondělí čerstvé pečivo, vyzkoušejte naše domácí housky bez kynutí.
Suroviny na nejlepší vajíčkovou pomazánku
- 7 vajec natvrdo
- 1 menší cibule
- 300 g pomazánkového másla
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- čerstvá pažitka
- sůl & pepř
TIP: Místo obyčejné cibule můžete použít i jarní cibulku s natí.
Postup přípravy vajíčkové pomazánky bez majonézy
- Pokud máte vejce natvrdo, tak tento krok vynechejte. V opačném případě si uvařte 7 vajec ve vodě. Vejce dejte do vody před samotným vařením a jakmile přejde voda k varu, plotýnku vypněte a po 7-8 minutách vejce slijte a zalijte studenou vodou.
- Studené uvařené vejce si oloupejte a nakrájejte najemno. Cibuli si také nakrájejte najemno a pažitku nakrájejte na menší kousky.
- Vejce, cibuli a pažitku smíchejte s ostatními ingrediencemi, dobře promíchejte a následně dochuťte solí s pepřem. Pomazánku nechte alespoň hodinku uležet v lednici.
- Vychlazenou pomazánku podávejte k pečivu nebo použijte na chlebíčky či jiné pohoštění.
Chutnala vám nejlepší vajíčková pomazánka všech dob? 🙂 Vyzkoušejte také:
Suroviny
Nejlepší vajíčková pomazánka všech dob
Ohodnotit recept Zrušit odpověď na komentář
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Hodnocení receptu