Luxusní smetanová pórková polévka

Luxusní smetanová pórková polévka
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    40 minut

Luxusní smetanová pórková polévka

Luxusní smetanová pórková polévka je jednoduchá zeleninová polévka, kterou zvládne připravit i úplný amatér. Polévka bude chutnat dětem i dospělým. K pórkové polévce si doporučuji připravit domácí krutonky.

Suroviny na luxusní smetanovou pórkovou polévku

  • 1 velký pórek
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 středně velké brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml tučné smetany ke šlehání
  • 3 lžíce másla popř. olej
  • bobkový list
  • sůl & pepř
  • špetka muškátového oříšku

TIP: Do polévky můžete přidat hrst baby špenátu, který také rozmixujete s ostatními ingrediencemi. Docílíte více zelené barvy polévky a chuť to nezkazí.

Luxusní smetanová pórková polévka postup přípravy

  1. Nejprve si očistěte a nakrájejte pórek na kolečka. Pár koleček dejte stranou na servírování.
  2. V hrnci si rozpusťte máslo a na něm orestujte pórek s česnekem na plátky zhruba 4 minuty.
  3. Vše zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, přidejte bobkový list a brambory nakrájené na kostky. Přiveďte k varu a vařte do změknutí brambor.
  4. Vyndejte bobkový list, přilijte kelímek smetany a směs promixujte tyčovým mixérem. Pokud máte rádi úplně krémovou polévku, tak vše rozmixujte do hladka.
  5. Přidejte špetku muškátového oříšku a polévku dochuťte solí s pepřem.
  6. Podávejte s kolečky pórku, petrželkou, krutony nebo popř. trochou strouhaného sýra.

TIP: Křupavé krutonky – na pánvi rozpusťte trochu másla a na něm orestujte pečivo.

Další recepty, které stojí za ochutnání:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Darja

      Úžasná! Měla jsem ji poprvé, ale ta je!

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..