Rychlá rajčatová polévka Pohlreich

Rajčatová polévka
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 minut

Rychlá rajčatová polévka Pohlreich

Rychlá rajčatová polévka Pohlreich je opravdu chutná a hodí se nejen v chladných zimních dnech, ale také jako běžné každodenní jídlo. Tato polévka připomíná chuť léta a Itálie. Je lehká, zdravá, rychlá a jednoduchá na přípravu. Kdo má rád rajčata a polévky zároveň, tak volba je jasná. Na tuto polévku budete potřebovat pouze pár ingrediencí. Jak je každému jasné, hlavní surovinou jsou rajčata a čím zralejší rajčata použijeme, tím bude polévka chutnější.

Suroviny na přípravu rajčatové polévky:
  • Rajčata – 400g čerstvá, lze použít rajčata loupaná v plechovce
  • Zeleninový vývar – 500ml
  • Česnek – 2 stroužky
  • Zakysaná smetana – 150g
  • Olivový olej – 1 lžíce
  • Cukr – 1 lžička
  • Tymián – 1/2 lžičky sušeného
  • Sůl, pepř dle chuti
Postup přípravy rajčatové polévky:
  1. Olej rozpálíme ve větším hrnci, přidáme česnek rozmělněný nožem a pár minut opékáme.
  2. Přidáme na kostky nakrájená rajčata zbavená slupky. Používáme čerstvá, ale mohou být i loupaná z plechovky.
  3. Zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, tymián a přivedeme k varu.
  4. Vaříme 10 minut, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme polovinu zakysané smetany.
  5. Pokud je potřeba, přidáme ještě cukr.
  6. Servírujeme ozdobené zbytkem zakysané smetany a mozzarellovým sendvičem.
  7. Kdo chce, může ještě na ozdobu přidat pár lístků čerstvé bazalky.
  8. Přejeme dobrou chuť.

TIP: Víte jak správně zbavit rajčata slupky? Můžeme použít 2 způsoby. Jedním je, že hotovou polévku přecedíme přes cedník a rozvařené slupky vyhodíme a nebo rajčata oloupat hned na začátku. Já si vybírám druhou variantu a rajčata loupu na začátku. Loupání rajčat je naprosto jednoduché a to tím, že stačí rajčatům vytvořit teplotní šok. Rajčata si vložím do misky, zaliju vroucí vodou, minutku počkám, vodu sliju a napustím na ně studenou vodu. Vezmu malý nůž, vykrojím tuhé místo uprostřed rajčete a poté krásně slupku sloupnu, jde to skoro samo.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..