Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou

Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    25 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    2 644

Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou

Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou je velice jednoduché jídlo připravované z vepřové kotlety. Maso se sosem se nejvíc hodí k hranolkům, ale můžete jako přílohu zvolit rýži. Já k němu připravuji i volské oko a domácí tatarskou omáčku.

Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou suroviny

  • 4 vepřové kotlety
  • mletá sladká paprika
  • 2 stroužky česneku
  • chilli podle chuti
  • sůl & pepř
  • olej
  • voda

Příprava vepřové kotlety s omáčkou

  1. Nejprve si kotlety naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Česnek si oloupejte a plochou hranou nože rozmáčkněte. Na pánvi si rozpalte 2 lžíce oleje a kotlety na oleji opékejte s česnekem. Jakmile budete otáčet hotovou kotletu posypte ji mletou sladkou paprikou a pokud máte rádi pálivé, tak troškou chilli.
  2. Jakmile máte maso orestované, tak vyndejte česnek vyhoďte ho. Maso zalijte zhruba šálkem vody a pod pokličkou nechte půl hodiny dusit.
  3. Maso musí být měkké a po odpaření části vody vám zbyde sos, který funguje jako jednoduchá omáčka.
  4. Podávejte s pečenými bramborami, hranolky nebo americkými bramborami. Přidejte domácí tatarku nebo náš americký ranch dresing. Já přidávám ještě volské oko.

Vyzkoušejte také

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..