-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření25 minut
-
Porce4
-
Celkový čas35 minut
Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou
Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou je velice jednoduché jídlo připravované z vepřové kotlety. Maso se sosem se nejvíc hodí k hranolkům, ale můžete jako přílohu zvolit rýži. Já k němu připravuji i volské oko a domácí tatarskou omáčku.
Nejlepší vepřová kotleta s omáčkou suroviny
- 4 vepřové kotlety
- mletá sladká paprika
- 2 stroužky česneku
- chilli podle chuti
- sůl & pepř
- olej
- voda
Příprava vepřové kotlety s omáčkou
- Nejprve si kotlety naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Česnek si oloupejte a plochou hranou nože rozmáčkněte. Na pánvi si rozpalte 2 lžíce oleje a kotlety na oleji opékejte s česnekem. Jakmile budete otáčet hotovou kotletu posypte ji mletou sladkou paprikou a pokud máte rádi pálivé, tak troškou chilli.
- Jakmile máte maso orestované, tak vyndejte česnek vyhoďte ho. Maso zalijte zhruba šálkem vody a pod pokličkou nechte půl hodiny dusit.
- Maso musí být měkké a po odpaření části vody vám zbyde sos, který funguje jako jednoduchá omáčka.
- Podávejte s pečenými bramborami, hranolky nebo americkými bramborami. Přidejte domácí tatarku nebo náš americký ranch dresing. Já přidávám ještě volské oko.
Vyzkoušejte také
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Leave a Review