Obalovaná smažená cuketa (i v těstíčku)

Obalovaná smažená cuketa
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 minut

Obalovaná smažená cuketa (i v těstíčku)

Obalovaná smažená cuketa je naše oblíbená letní pochoutka. Cuketu pěstujeme na zahrádce, takže je pro nás v letních měsících velice dostupná. Cuketu poté obalujeme v klasickém trojobale nebo těstíčku. Pokud je cuketa malá, tak ji obaluji včetně jader (prostředku), pokud se nám však urodí veliký kus, tak obaluji bez prostředků a výsledná cuketa je v půlměsíčcích. K cuketě připravte jako přílohu vařený brambor, přidejte nějakou tu čerstvou zeleninu a tatarku a zaručeně si pochutnáte.

Suroviny na obalovanou smaženou cuketu

  • 2 středně velké cukety
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • olej

TIP: Cuketu můžete klasicky oloupat jako brambory nebo ji jen důkladně opláchněte a obalte se slupkou ve které je mnoho vitamínů.

Jak připravit obalovanou cuketu v trojobalu

  1. Pokud použijete neoloupanou cuketu, tak ji omyjte a osušte.
  2. Nyní si cuketu nakrájejte na zhruba 2 cm tlusté kolečka, které lehce posolte a opepřete.
  3. Připravte si tři misky na trojobal. Do jedné dejte hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce a do třetí strouhanku. Kolečka nebo půlměsíčky cukety obalujte nejprve v hladké mouce, poté ve vejci a poté ve strouhance. Nezapomeňte používat obě ruce, jedna pracuje se sypkými surovinami a druhá s vejcem.
  4. Rozpalte si v hlubší pánvi olej a obalenou cuketu v něm ze všech stran osmažte. Je důležité do pánve přidat větší množství tuku (ideálně po polovinu kolečka), protože ve vyšší vrstvě tuku se olej do trojobalu tolik nevsakuje. Pokud máte fritovací hrnec použijte ten. Pokud dáte tuku málo, cuketa bude hodně mastná. Jakmile máte kousky cukety zlaté, tak je můžete jej odkládat na talíř s ubrouskem pro zachycení přebytečného tuku.

Obalovaná smažená cuketa v těstíčku

Obalovaná smažená cuketa v těstíčku vám značně usnadní práci. Můžete si dokonce vybrat kterou variantu těstíčka zvolíte:

  1. Pivní těstíčko: 100 ml piva, 4 žloutky, 200 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 40 ml oleje, 4 bílky na sníh, špetka muškátového oříšku a sůl. Ze surovin smíchejte těstíčko do kterého vmícháte vyšlehaný sníh z bílků. Kousky cukety v těstíčku obalte a smažte stejně jako v trojobalu.
  2. Těstíčko s mlékem: 125 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 1 vejce, 1 žloutek, 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a sůl. Opět vše smícháme a namáčíme připravené kousky cukety.
  3. Vinné těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína a sůl. Z ingrediencí dobře rozšleháme těstíčko a ihned v něm namáčíme připravené kousky cukety.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..