Kynuté vdolky pečené v troubě
Máte také rádi sladké pokrmy po hlavním jídle jako zákusek nebo třeba k snídani či svačince? Doporučuji vyzkoušet naše kynuté vdolky. Na vdolky nejčastěji používáme
CHLEBA VE VAJÍČKU: Jak ho vylepšit
Chleba ve vajíčku je obdoba francouzského toustu, kdy obyčejný plátek chleba obalíte v rozšlehaném vejci a poté orestujete na pánvi. Zkuste ho vylepšit a máte
Hrníčkové palačinky (základní těsto)
Ke kávě nebo čaji je vždy dobré něco sladkého zakousnout. Co třeba klasické palačinky? Budete potřebovat jen pár základních ingrediencí a mnoho času vám příprava
Nejlepší hovězí tatarák Pohlreich
Tatarský biftek neboli také hovězí tatarák je jedním z nejoblíbenějších hospodských jídel. Ačkoli se jeho příprava může zdát náročná, opak je pravdou. Nejlepší hovězí tatarák
Obalovaná pýchavka: smažené řízky z vatovce
Pýchavka obrovská je houba rozšířená po celém světě, ale jen někde tuto delikatesu připravují. Já osobně tyto řízky miluji, jsou daleko lepší než bedle a
Luxusní bramboráky se slaninou
Bramboráky jsou výtečnou pochoutkou oblíbenou napříč republikou. Co se ale stane, když do těsta přidáte slaninu a použijete naše fígle na dokonale křupavé bramboráky? Mňamka,
Nejlepší bramboráky (od Pohlreicha)
Bramboráky jak už název napovídá musí obsahovat pořádnou porci brambor. Brambora je typická česká surovina a jen málokterá domácnost by je nevařila. Jsou sice pracnější,
Nejvláčnější perník (hrnkový recept)
Jednodušší recept na dezert budete hledat jen obtížně, perník je nestárnoucí klasika, která potěší mlsné jazýčky i těch náročnějších. Vylepšete si ho a potřete perník
Nejvláčnější ořechová bábovka
Moučníků není nikdy dost, takže jsem si dovolila přidat recept na ořechovou bábovku, kterou zbožňuje má mladší dcera. Recept je to snadný a vznikne vám
Nejlepší avokádové guacamole
Pokud jste někdy ochutnali mexickou kuchyni, určitě jste se setkali s guacamole, jehož hlavní ingrediencí je avokádo. Mexičané tuto pomazánku podávají nejen k tortilla chipsům,