Velikonoční zajíček (šlehačkový)

Velikonoční zajíček (šlehačkový)
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    10
  • Celkový čas
    1hod20min

Na Velikonoce určitě nesmí chybět pomlázka, barvení vajec a plno dobrých jídel. U nás vždy připravujeme beránka nebo zajíčka.

Velikonoční zajíček (šlehačkový) s kousky čokolády. Těsto je připravené během chvilky a díky šlehačce je zajíček vláčný.

Suroviny – Velikonoční zajíček (šlehačkový)

  • Polohrubá mouka – 250 g
  • Cukr moučka – 100 g
  • Kypřící prášek – 1 lžíce
  • Smetana ke šlehání 33% – 200 ml
  • Hořká čokoláda – 20 g
  • Vejce – 2 ks
  • Máslo – na vymazání formy
  • Hrubá mouka – na vysypání formy

Postup přípravy – Zajíček

  • Ve větší míse našleháme žloutky s cukry, poté přidáme smetanu ke šlehání a promícháme.
  • Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta. Přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu a důkladně promícháme.
  • Připravíme si formu na velikonočního zajíce, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • Do vysypané formy vlijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°cca 1 hodinu.
  • Správně upečeného zajíčka poznáme tak, že když zapíchneme špejli, tak zůstane čistá a suchá.
  • Velikonočního zajíčka necháme mírně zchladnout, vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.

Chutnal Vám šlehačkový zajíček? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Velikonoční zajíček (šlehačkový)

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..