Babiččin domácí perník (hrníčkový)

Babiččin domácí perník (hrníčkový)
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    107

Nadýchaný a vláčný perník je skvělý dezert, který si připravíte bez váhy pomocí tohoto hrníčkového receptu.

Babiččin domácí perník (hrníčkový) je jednoduchý recept podle kterého naše babičky připravovaly tuto sladkou pochoutku. Máte ho raději potřený marmeládou nebo politý čokoládou? Vyzkoušejte kombinaci obojího.

Suroviny na babiččin domácí perník (hrníčkový)

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 lžíce povidel
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek na perník
  • 2 lžíce kakaa nebo karobu
  • tuk na vymazání plechu
  • Na povrch: čokoládová poleva, strouhaný kokos, marmeláda

TIP: Do těsta můžete přidat i nasekané ořechy. Volba ořechů je čistě na vás.

Postup přípravy domácího hrníčkového perníku

  1. Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady. Pokud chcete, můžete do něj nasypat nadrcené ořechy.
  2. Plech si vymažte tukem a poté zasypte hrubou moukou alternativně použijte pečící papír. Do takto připraveného plechu nalijte směs na těsto.
  3. Pečte zhruba 20 minut v předehřáté troubě na 170°C.
  4. Hotový perník zalijte rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

TIP: Naše babička nejprve perník pomazala vrstvou domácí marmelády a poté zalila roztavenou čokoládou. Na čokoládu vždy nasypala strouhaný kokos.

Chutnal vám babiččin domácí perník? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    X