-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření0 minut
-
Porce4
-
Celkový čas10 minut
Nejvíc zdravých látek je v syrovém pórku, ale můžeme ho i krátce povařit nebo zapéct. Při vaření využíváme především bílý stonek, ale zelené listy mají více prospěšných látek. Zelené listy můžeme přidat do zeleninové polévky, do salátů, na ozdobu nebo je zapéct s bramborami.
Pórková pomazánka z tvarohu je skvělá, odlehčená a my ji připravujeme celkem často. Když máme chuť na nějakou pomazánku, tak si připravíme tuto zdravější verzi. V létě máme domácí pórek na zahrádce, tak připravujeme častěji.
Suroviny – Pórková pomazánka z tvarohu
- Pórek
- Tvaroh
- Ricotta
- Sušená cibule
- Sůl a pepř
Postup přípravy – Pórková pomazánka
- Pórek omyjeme a nakrájíme nadrobno.
- V misce smícháme pórek s tvarohem a ricottou.
- Přidáme sušenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- Dáme vychladit do lednice a poté podáváme s oblíbeným pečivem, ozdobené pórkem.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Pórková pomazánka z tvarohu
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review