Svěží hrášková pomazánka (s mátou i bez)
Svěží hrášková pomazánka nádherně nejen vypadá na talíři, ale i skvěle chutná. Je jednoduchá na přípravu, svěží a připravíte s ní nejen dokonalé jednohubky, ale i chlebíčky. Jelikož jsem tuhle
Svěží hrášková pomazánka nádherně nejen vypadá na talíři, ale i skvěle chutná. Je jednoduchá na přípravu, svěží a připravíte s ní nejen dokonalé jednohubky, ale i chlebíčky. Jelikož jsem tuhle
Hlívový guláš podle Pohlreicha Hlívový guláš podle Pohlreicha je má oblíbená varianta guláše z hlívy, která je nejen zdravá, ale i chutná. Příprava hlívového guláše se příliš neliší od klasického
Tradiční poctivá kulajda Tradiční poctivá kulajda je klenotem české gastronomie. Kulajda je typická polévka světlé barvy, která se připravuje z brambor, hub, vejcí, smetany, kopru a dalšího koření. Její chuť
Dýňová polévka z dýně Hokkaidó (ang. Red kuri squash) je oblíbeným typickým podzimním jídlem, které vás zahřeje během sychravých dnů a navíc dodá potřebné vitamíny. Recept je opravdu jednoduchý a
Nejlepší bramborový salát je samozřejmě ten domácí. Připravit ho můžete hned na několik způsobů. Najdete jich na internetu desítky a možná i stovky. Je však jeden osvědčený, kterým nikdy nic
Domácí vaječňák (vaječný koňak) Domácí vaječňák neboli také vaječný koňak či likér si připravuje na Vánoce snad téměř každý, kdo je milovníkem likérů. Je snadný, dobrý a jeho příprava zabere
Co se stane, když spojíte dvě zdravé a chutné ingredience jako je losos a brokolice? Vznikne naprosto skvělé jídlo, které doplníte těstovinami tagliatelle. Tagliatelle s lososem a brokolicí je jednoznačně
Krémová žampionová polévka s bylinkami Krémová žampionová polévka je skvělý recept pro všechny, kteří si příliš nepotrpí na 'vodnaté' vývary. Tento neobvyklý recept na krémovou polévku z čerstvých žampionů opravdu
Italský salát Caprese Tento italský salát Caprese je jedním z nejjednodušších receptů na saláty se kterými se setkáte. K jeho přípravě vám stačí doslova 3 kroky a máte hotovo. Díky
Tento skvělý rajčatový salát se šťavnatými rajčaty a krémovým dresingem je skvělý především jako večeře. Sama si ho nejčastěji připravuji během horkých letních večerů ke grilovanému masu. Navíc jsou rajčata