Recepty

  • 2 345
  • 0

Nejlepší babiččiny škvarkové placky (luxusní)

Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbyde po vyškvaření tuku. Nejčastěji škvaříme vepřové sádlo. Vepřové sádlo můžeme použít čerstvé ze zabíjačky nebo koupit u řezníka. Sádlo s kousky masa se nakrájí

Pokračovat ve čtení
  • 1 582
  • 2

Chřestová polévka ze zeleného chřestu

Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová polévka ze zeleného chřestu se extra

Pokračovat ve čtení
  • 952
  • 0

Krémová batátová polévka

Batáty jsou sladké brambory, které jsou hodně oblíbené nejen v Americe. Poslední dobou bývají oblíbené i u nás. Batáty můžete vařit, péct i smažit. Výborné z nich jsou hranolky. Dnes

Pokračovat ve čtení
  • 2 768
  • 1

Babiččino lečo s klobásou (nejlepší)

Lečo je výborné letní jídlo, které pochází z Maďarska. Tento lehký a lahodný pokrm připravíte ze základní zeleniny s vejcem a klobáskou či kouskem uzeniny. Babiččino lečo s klobásou je ten

Pokračovat ve čtení
  • 2 384
  • 5

Nejlepší staročeský buřtguláš ze špekáčků

Hledáte jednoduchý a zároveň chutný recept, který připravíte z jednoho hrnce? Pak vyzkoušejte náš bramborový buřtguláš s uzeninou! Nejlepší staročeský buřtguláš je jednou z variant guláše, která se nepřipravuje z masa,

Pokračovat ve čtení
  • 2 601
  • 0

Tradiční hospodská dršťková polévka

Tuto polévku jedni milují a jiní nenávidí, a to především, protože je připravena z vnitřností, konkrétně z drštěk, což jsou kravské žaludky. Tradiční hospodská dršťková polévka je nejlepší domácí a měla

Pokračovat ve čtení
  • 1 352
  • 0

Hrnková bublanina s rybízem

Bublanina je sladká pochoutka, která osloví snad každého, kdo má rád ovoce. Na bublaninu můžete použít například jahody, veškeré druhy rybízu, justu, třešně a jiné. Hrnková bublanina s rybízem paří

Pokračovat ve čtení
  • 3 321
  • 4

Výborný katův šleh originál (pikantní)

Katův šleh lidově "kaťák" je klasické hospodské jídlo, jehož základem je kuřecí nebo vepřové maso se zeleninou. Správný katův šleh má být pikantní díky nakládaným feferonkám. Výborný katův šleh originál je

Pokračovat ve čtení
  • 687
  • 0

Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a bohatým zdrojem vitaminu C. Listy medvědího česneku sbíráme z počátku jara (přibližně konec února až konec dubna). Lze ho natrhat na vlastní zahrádce

Pokračovat ve čtení
  • 1 742
  • 0

Nadýchané domácí rohlíky (křupavoučké)

Kdo by neznal rohlíky. Je to nejběžnější druh pečiva, který je z tukového těsta a je k dostání snad v každém českém obchodě. Připravte si vlastní domácí 'křupavoučké' rohlíky! Nadýchané

Pokračovat ve čtení