Medovo-hořčičná marináda nejen na gril

Medovo-hořčičná marináda nejen na gril
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    0 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    5 min

Grilovací sezóna je v plném proudu a pořádná grilovačka se bez marinád a omáček neobejde. Připravte si tuto jednoduchou medovo-hořčičnou marinádu, která se hodí na více druhů masa.

Medovo-hořčičná marináda nejen na gril je opravdu jednoduchá a výborná marináda na maso. Tato marináda se nejvíce hodí k vepřovému a kuřecímu masu. Doporučuji maso marinovat alespoň 2 hodiny předem, ideálně přes noc v lednici. Před samotným grilováním vždy maso vyndejte zhruba půl hodinky dopředu, aby jste předešli teplotnímu šoku masa. Zbylou marinádu z misky nikdy nevylévejte, ale použijte ji na potírání masa během grilování. Medovo-hořčičnou marinádu můžete použít pro naložení masa, které budete péct v troubě. Nejvíce se hodí ke krkovici, pečeni, panence nebo ke kuřecím steakům.

Suroviny na medovo-hořčičnou marinádu nejen na gril

  • 120 g medu
  • 60 g dijonské hořčice
  • lžička hořčičných semínek nebo hrubozrnné hořčice
  • 2-4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • trocha černého pepře
  • podle chuti: čerstvý tymián/rozmarýn

TIP: Vepřové nebo kuřecí steaky si můžete osolit a opepřit zvlášť a poté je marinovat. V tomto případě už sůl a pepř do marinády nepřidávejte.

Postup přípravy medovo-hořčičné marinády

  1. Česnek si oloupejte a prolisujte do mističky. Postupně přidejte všechny uvedené ingredience a dobře promíchejte. Pokud máte čerstvé bylinky, tak si je nasekejte a přidejte do marinády.
  2. Pokud budete připravovat steaky, tak si maso nakrájejte na plátky.
  3. Nyní maso ze všech stran potírejte marinádou a poté vkládejte do misky. Zbytkem marinády maso přelijte a poté přikryjte potravinářskou fólií, aby k němu nešel vzduch.
  4. Maso marinujte vždy v lednici alespoň 2 hodiny před grilováním.

Chutnala vám medovo-hořčičná marináda nejen na gril? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Medovo-hořčičná marináda

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..