- 5 června, 2022
- od Filip
- 0 To se mi líbí
- 0 / 5
- Kuchyně: Česká
- Obtížnost: Snadný
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce6
-
Zhlédnutí998
Grilovací sezóna je v plném proudu a pořádná grilovačka se bez marinád a omáček neobejde. Připravte si tuto jednoduchou medovo-hořčičnou marinádu, která se hodí na více druhů masa.
Medovo-hořčičná marináda nejen na gril je opravdu jednoduchá a výborná marináda na maso. Tato marináda se nejvíce hodí k vepřovému a kuřecímu masu. Doporučuji maso marinovat alespoň 2 hodiny předem, ideálně přes noc v lednici. Před samotným grilováním vždy maso vyndejte zhruba půl hodinky dopředu, aby jste předešli teplotnímu šoku masa. Zbylou marinádu z misky nikdy nevylévejte, ale použijte ji na potírání masa během grilování. Medovo-hořčičnou marinádu můžete použít pro naložení masa, které budete péct v troubě. Nejvíce se hodí ke krkovici, pečeni, panence nebo ke kuřecím steakům.
Suroviny na medovo-hořčičnou marinádu nejen na gril
- 120 g medu
- 60 g dijonské hořčice
- lžička hořčičných semínek nebo hrubozrnné hořčice
- 2-4 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- trocha černého pepře
- podle chuti: čerstvý tymián/rozmarýn
TIP: Vepřové nebo kuřecí steaky si můžete osolit a opepřit zvlášť a poté je marinovat. V tomto případě už sůl a pepř do marinády nepřidávejte.
Postup přípravy medovo-hořčičné marinády
- Česnek si oloupejte a prolisujte do mističky. Postupně přidejte všechny uvedené ingredience a dobře promíchejte. Pokud máte čerstvé bylinky, tak si je nasekejte a přidejte do marinády.
- Pokud budete připravovat steaky, tak si maso nakrájejte na plátky.
- Nyní maso ze všech stran potírejte marinádou a poté vkládejte do misky. Zbytkem marinády maso přelijte a poté přikryjte potravinářskou fólií, aby k němu nešel vzduch.
- Maso marinujte vždy v lednici alespoň 2 hodiny před grilováním.
Chutnala vám medovo-hořčičná marináda nejen na gril? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Medovo-hořčičná marináda
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept