Výborná ředkvičková pomazánka s vejci

Výborná ředkvičková pomazánka s vejci
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    10
  • Zhlédnutí
    409

Ředkvička je kořenová zelenina a její pálivá chuť je skvělá. Kalorická hodnota je nízká (40 KJ na 50 gramů). Ředkvičky obsahují velké množství vlákniny a příznivě působí na naše zdraví. Denně stačí sníst 5 ředkviček. Seženeme je po celý rok, avšak v létě je máme nejraději. Dají se jíst jen tak samotné, nakrájené na chlebu s máslem, do různých salátů, grilované a jiné. My si dnes připravili pomazánku.

Výborná ředkvičková pomazánka s vejci je vynikající zdravá pomazánka, kterou připravujeme doma velice často. Na tuto rychlou, jarní  pomazánku budete potřebovat pouze pár ingrediencí a určitě si ji zamilujete.

Výborná ředkvičková pomazánka s vejci – suroviny

  • Ředkvičky – omyté bez listů
  • Vejce – uvařená natvrdo
  • Jarní cibulka – i s natí
  • Pažitka dle chuti 
  • Tvaroh – ve vaničce
  • Majonéza
  • Sůl a pepř dle chuti

Výborná ředkvičková pomazánka s vejci – postup přípravy

  • Nejprve zbavíme ředkvičky listů, kořínků, stopek a omyjeme. Poté ředkvičky nastrouháme nahrubo, vymačkáme z nich vodu a přendáme do středně velké misky.
  • Mezitím dáme vařit vejce natvrdo. Uvařená a vychladlá vejce nastrouháme nahrubo a přidáme do misky k ředkvičkám.
  • Jarní cibulku nakrájíme nadrobno i s natí a přendáme do misky, stejně jako ředkvičky a vejce.
  • Přidáme tvaroh, majonézu, osolíme, opepříme a vše smícháme dohromady.
  • Takto připravenou pomazánku dáme vychladit do lednice.

TIP:

  • Pomazánku podáváme nejlépe s čerstvým pečivem posypané nakrájenou natí z jarní cibulky či s pažitkou.
  • Místo natě jarní cibulky lze použít pažitka.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Výborná ředkvičková pomazánka s vejci

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..