Nejlepší čokoládové brownies

Nejlepší čokoládové brownies
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    12
  • Zhlédnutí
    444

Nejlepší čokoládové brownies

Nejlepší čokoládové brownies je vláčný dezert, který si získal přízeň milionů lidí. Brownie je moučník pocházející z USA. Pro výrobu se používá třené těsto s přídavkem mouky a kakaa, někdy i kousků čokolády, případně ořechů. Varianta white brownies (bílé brownies) používá bílou čokoládu místo hnědé.

Suroviny na nejlepší čokoládové brownies

  • 300 g hořké čokolády (70%)
  • 250 g másla
  • 6 vajec
  • 250 g cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • špetka soli

Vyzkoušejte také:

    Postup

    Čokoládu si nalámeme na kostky a připravíme vodní lázeň. Vodní lázeň připravíme tak, že vezmeme větší hrnec, naplníme do poloviny vodou a do něj vložíme o něco menší hrnec. Voda by se neměla vařit, ale pouze zlehka bublat. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a mezitím si vyšleháme vejce s cukrem, špetkou soli a vanilkovým extraktem.

    Krok 1

    Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec přimícháme hladkou mouku a holandské kakao.

    Krok 2

    Připravíme si formu a vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Papír tam pak lépe drží. Pokud budeme plech pouze vymazávat, tak ještě vysypeme hladkou moukou.

    Krok 3

    Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180° 30-40 minut. Během pečení brownies kontrolujeme. Hotové brownies by měly být uvnitř mokré a vláčné.

    Závěrem

    Brownies se peče na plechu. Po upečení se může potřít čokoládovou polevou či posypat moučkovým cukrem a přidat se může také šlehačka. Ještě teplé brownie se může podávat se zmrzlinou. Krájí se na čtverečky a vhodným nápojem k nim je mléko.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..